ministrul de Externe Kuleba a spus despre Statutul Curții Internaționale de JustițieMinistrul de Externe Kuleba a vorbit despre Statutul Curții Internaționale de Justiție

Curtea Penală Internațională a ONU de la Haga nu poate aplica articolul “agresiune” în legătură cu războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat de către ministrul de Externe Dmitri Kuleba.

“Statutul său (al Curții Penale Internaționale) spune că una dintre infracțiunile pe care le poate judeca este agresiunea. Dar, în practică, doar din motive legale, el nu poate aplica acest articol în mod specific în cazul Ucrainei și Rusiei”, a spus Kuleba.

Amintiți-vă că Kuleba afirmă, de asemenea, că Rusia se concentrează asupra războiului împotriva Ucrainei și nu asupra negocierilor. Potrivit lui, acest lucru este demonstrat de grevele de artilerie și teroarea rachetelor trupelor rusești împotriva ucrainenilor. 

Biroul președintelui a declarat că declarațiile despre disponibilitatea Federației Ruse pentru negocieri pot fi considerate o invitație de predare. Mikhail Podolyak a spus că negocierile pot avea loc numai după încetarea focului și retragerea trupelor din Ucraina.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.