luptele pentru Severodonetsk continuă/facebook.com/sergey.gaidai.loga luptele pentru Severodonetsk continuă/facebook.com/sergey.gaidai.loga

Trupele rusești vor să intre adânc în Severodonetsk. Dacă acest oraș cade, atunci ocupanții vor avea ocazia să controleze întreaga zonă.

Acest lucru a fost spus la Sky News de fostul director al Royal United Arms Institute, profesorul Mile Clark.

“Evident, există 10.000 până la 15.000 de civili în Severodonetsk și, prin urmare, se transformă într-un alt Mariupol, nu chiar la această scară, dar, mă tem, același proces”, a spus Clark.

Citește și:  Grecia va furniza Ucrainei arme grele: Germania a fost de acord să ofere Atenei un înlocuitor Grecia va furniza Ucrainei arme grele: Germania a fost de acord să ofere Atenei un înlocuitor Ucraina lucrează la o operațiune de export cu participarea ONU și a flotei țărilor partenere Ucraina lucrează la o operațiune de export cu participarea ONU și a flotei țărilor partenere Putin a legalizat de fapt răpirea copiilor din Ucraina - Mae Putin a legalizat de fapt răpirea copiilor din Ucraina – Mae

Atrăgând atenția asupra Kharkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, analistul de apărare a declarat că forțele rusești “sapă” în regiune, progresul lor este blocat.

cu toate acestea, el a adăugat: “Ucrainenii sunt cu siguranță exploatație pe și păstrarea Kharkiv mai mult sau mai puțin liber în acest moment.”

Clark a mai spus că următoarea bătălie serioasă va fi în Mykolaiv, în sudul Ucrainei.

“Aceasta este, desigur, poarta de acces la Odessa. Este încă departe, dar cu toate acestea trebuie să treacă Mykolaiv înainte de a putea ajunge la Odessa, ceea ce cu siguranță vor să facă”, a spus el.

războiul din Ucraina: date curente

Trupele rusești continuă să avanseze în estul Ucrainei, intenționând să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Luhansk și Donetsk. 

Inamicul și-a făcut deja drum spre Severodonetsk, în prezent există bătălii pentru controlul orașului. Nu există niciun risc de încercuire a Forțelor Armate ale Ucrainei, deoarece forțele ucrainene au posibilitatea de a părăsi așezarea în direcția Lisichansk, a declarat șeful Ova Luhansk, Serghei Gaidai. 

Potrivit Statului Major General, Forțele Armate ruse vor ataca în direcția Harkov. Anterior, o coloană mare de echipament militar din acea zonă a fost blocată de măsurile contraofensive ale apărătorilor ucraineni. 

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să elimine cu succes ocupanții din așezările din direcția Kherson. armata ucraineană a distrus deja 30,5 mii de ocupanți și mii de unități de echipament militar inamic.

Statele Unite consideră că următoarele săptămâni de luptă în Ucraina va fi decisiv. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.