ce să faci dacă nu ai avut timp să fugi la adăpost în timpul alarmei/foto UNIAN

Războiul pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei se desfășoară de aproape o lună. Sirenele care avertizează că ceva nu este în regulă au devenit deja un eveniment comun pentru majoritatea cetățenilor.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să ajungeți la adăpost în caz de alarmă. Prin urmare, serviciul de urgență de Stat al Ucrainei a numit mai multe sfaturi de urmat dacă sunteți acasă în timpul unei alerte aeriene.

5 sfaturi dacă ați rămas acasă:

  1. Primul pas este să mergeți imediat într-o cameră fără ferestre sau să folosiți regula a doi pereți care ar trebui să fie între dvs. și stradă. Primul zid va prelua forța exploziei, următorul-distrugerea.
  2. În caz de incendiu sau deteriorare, sunați la 101 – specificați adresa exactă, podeaua și apartamentul. Și dacă este posibil, mergeți într-un loc sigur.
  3. De asemenea, este necesar să numiți o persoană din comunitatea dvs. care va avea informații despre toți rezidenții. Acest lucru este necesar pentru a informa Salvatorii în caz de urgență.
  4. Dacă există o explozie în casă, părăsiți singur clădirea, dar lăsați ușa deschisă. Apoi, salvatorii nu vor trebui să le taie cu un tăietor de gaz pentru inspecție obligatorie.
  5. Când părăsiți orașul sau apartamentul dvs., lăsați cheile vecinilor, astfel încât, în caz de urgență, să puteți verifica camera.

În timp ce batem inamicul pe teren, războiul arde pe frontul cibernetic. Inamicul încearcă să cerceteze informații și să dăuneze ucrainenilor. Centrul pentru combaterea dezinformării din cadrul NSDC din Ucraina identifică cele mai importante 3 sfaturi pentru a proteja un smartphone.

a fost menționat și un joc online, datorită căruia puteți bloca site-urile rusești fără a părăsi chiar adăpostul.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.