apărătorii Mariupolului evacuați din” Azovstal “/foto UNIAN

Militarii ucraineni evacuați de la uzina Mariupol Azovstal la yelenovka ocupată nu sunt în prezent torturați. În viitor, acestea ar trebui schimbate pentru ruși capturați.

Acest lucru a fost spus de secretarul NSDC Alexey Danilov în aerul canalului 24.

potrivit lui, problema eliberării prizonierilor din “Azov” este tratată de oameni care au luat astfel de garanții.

Anterior a fost raportat că comandantul” Azov ” Denis Prokopenko a reușit să-și contacteze soția prin telefon. Potrivit lui Danilov, aceasta nu este singura comunicare dintre Prokopenko și soția sa.”autoritățile au mai multe informații atunci când alți luptători Azov aflați în condiții dificile au comunicat”, a adăugat el.

“Pot confirma că astăzi nu există nici un folos de tortură sau atitudine rușinoasă față de armata noastră. Vom vedea ce se întâmplă în continuare, urmăm acest proces”, a spus secretarul NSDC.

Danilov nu a oferit alte detalii. “Acum ne rugăm ca ei să fie în viață și bine”, a adăugat el.

Reamintim că pe 17 mai, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul uzinei Azovstal.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar.

Pe 20 mai, comandantul regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, și-a exprimat speranța într-un mesaj video că eroii morți din Azovstal vor fi îngropați cu onoruri în viitorul apropiat.

președintele Vladimir Zelensky speră că apărătorii Mariupol vor fi eliberați în timpul schimbului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.