știri din Ucraina/foto LB.ua

Situația cu bombardarea provocatoare a satelor din Belarus de către ocupanții ruși de pe teritoriul Ucrainei este periculoasă, dar Ucraina o ține sub control.

Acest lucru a fost anunțat în emisiunea teletonului informațional de către secretarul Consiliului Național de securitate și apărare Alexey Danilov.

“Ținem situația sub control. Înțelegem că aceasta este o situație periculoasă pentru noi – dacă Belarusii se alătură Rashiștilor. Dar vom fi, de asemenea, pregătiți pentru acest lucru”, a spus el.potrivit lui, Ucraina este de a face totul pentru a nu provoca Belarus pentru a deschide agresiune.

“Pentru a nu provoca Belarusul să deschidă agresiunea, ne restrângem cât de mult putem. Înțelegem ce se întâmplă: câte avioane sunt trimise de pe aerodromurile din Belarus. Credem că cel care se numește acum șeful Belarusului nu va veni la acest lucru. Dar dacă face cel puțin un pas, dacă cel puțin unul dintre soldații săi trece granița noastră, vom lupta înapoi”, a spus Danilov.

După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 11 martie, Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a raportat că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.

SSU a menționat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus reprezintă o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.

consilier al șefului biroului președintelui Alexey Arestovich a cerut belarușii să nu lase Rusia se trage în războiul împotriva Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.