complexul HIMARS cu rachete GMLRS/US Army complexul HIMARS cu rachete GMLRS/US Army

Sistemul de rachete M142 HIMARS va fi transferat în Ucraina, care a fost anunțat oficial de președintele american Joseph Biden. Și la un briefing, șeful adjunct al Pentagonului american, Colin Kahl, a clarificat că este o întrebare că sistemul va fi echipat cu rachete GMLRS și nu cu atacuri balistice.

În același timp, acest lucru nu îl face pe HIMARS neajutorat pe câmpul de luptă, deoarece, pe lângă faptul că lovește adâncimea operațională reală a inamicului, muniția sa principală este rachetele de tip GMLRS de înaltă precizie, cu o rază de zbor de până la 70 km și o precizie de câțiva metri.

rachete GMLRS

Compania americană Lockheed Martin a început crearea unei rachete de înaltă precizie lansată dintr-un sistem de rachete cu lansare multiplă în 1994. Aceasta a constat în crearea unei versiuni de înaltă precizie a rachetei M26 cu un focos de cluster.

Pentru a face acest lucru, la proiectil s-a adăugat un sistem de navigație prin satelit și inerțial, iar controlul a fost implementat datorită suprafețelor suplimentare de direcție din arc. De asemenea, pentru a mări raza de acțiune, focosul a fost redus: versiunea controlată găzduiește 404 mitraliere în loc de 518 în M26A2, lovind o distanță de 45 km. prima lansare complet controlată a M30 a avut loc în 1998.

 complexul HIMARS cu rachete GMLRS/US Army complexul HIMARS cu rachete GMLRS/US Army

La începutul anilor 2000, armata SUA a ordonat dezvoltarea unui proiectil de înaltă precizie cu un focos exploziv de 90 kg, care trebuia să preia majoritatea sarcinilor și să primească indicele M31.

Această rachetă are o siguranță excepțional de perfectă, care poate fi instalată pe o explozie întârziată, de contact și de aer. Aceasta este o caracteristică foarte importantă, deoarece vă permite să adaptați această rachetă pentru diferite sarcini.

De exemplu, pentru a distruge fortificațiile, este necesar ca focosul să detoneze deja în interiorul fortificației, adică este necesară o detonare întârziată. Situația inversă este atunci când ținta este o acumulare de infanterie sau echipament ușor într-o zonă deschisă, apoi pentru a crește răspândirea fragmentelor, este mai bine să faceți o explozie la o altitudine mică deasupra suprafeței.

caracteristici GMLRS

În primul rând, vorbim despre precizia excepțională a sistemului și fiabilitatea, care a fost dovedită în timpul operațiunilor de luptă. Precizia sistemului a fost dovedită la nivelul unei deviații de 3 metri, în timp ce Conform specificației tehnice, armata a fost mulțumită de 15 metri.

Încrederea în acest sistem al armatei în sine este extrem de indicativă a utilizării reale a luptei GMLRS, care a fost filmată în Afganistan. În acest episod, luptătorii au cerut sprijin pentru foc, fiind în imediata apropiere a țintei și nici măcar nu s-au ascuns de o posibilă ratare.

De remarcat, de asemenea, că chiar și acest sistem a fost actualizat constant. În special, în noua versiune a rachetei M30A1 cu un focos exploziv de 90 kg, Numărul de fragmente este de 160.000 de elemente de tungsten deja formate. Având în vedere detonarea aeriană, capacitatea izbitoare a rachetei m30a1 de 227 mm, aparent, depășește orice alte sisteme similare.

În plus, Lockheed Martin continuă să îmbunătățească GMLRS, în special, se știe despre dezvoltarea er GMLRS cu o rază de zbor de până la 150 km și o manevrabilitate mai bună datorită transferului cârmei la coadă. În martie 2021, compania a anunțat primele încercări de succes.

 GMLRS/Lockheed Martin Rocket GMLRS/Lockheed Martin Rocket

ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.