Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie 2022/foto UNIAN

Analiștii și comentatorii sunt reticenți în a spune că invazia rusă a Ucrainei este blocată și că războiul a ajuns într-un impas. Cel mai probabil, adevărul este că ucrainenii câștigă.

autorul Atlantic Eliot A. Cohen scrie despre acest lucru în articolul său.

El a reamintit că la începutul războiului, experții și-au asumat o victorie timpurie și decisivă a rușilor. Apoi au spus că soldații Federației Ruse se vor opri, vor trage concluzii din greșeli și se vor regrupa. Acum sunt înclinați să creadă că totul se poate schimba, că indicatorii cantitativi sunt încă în favoarea Rusiei. Cu toate acestea, Cohen este sigur că previziunile acestor analiști vor eșua.

Potrivit acestuia, experții militari ignoră progresele înregistrate de armata ucraineană din 2014, în special datorită sprijinului Statelor Unite, Marii Britanii și Canadei. Autorul observă că acum APU demonstrează nu numai motivația și abilitatea, ci și abilitățile tactice.

După cum spune articolul Atlantic, războiul din Ucraina a atras atenția asupra dimensiunii umane. Corpul sergentului rus este slab și corupt, ceea ce duce la înfrângere.

Autorul atrage atenția asupra asistenței militare acordate Ucrainei-mii de arme moderne sosesc în fiecare zi. 

“Nu există dovezi publice că rușii s-ar putea regrupa și aproviziona pe scară largă; există o mulțime de dovezi contrare. Dacă ucrainenii continuă să câștige, s-ar putea să vedem prăbușiri mai vizibile ale unităților rusești și, eventual, capitulări și dezertări în masă. Din păcate, armata rusă va dubla, de asemenea, frenetic în jos pe ceea ce sunt buni la – bombardarea orașelor și uciderea civililor”, a rezumat Cohen.

reamintim, la 22 martie, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că ocupanții au stocuri de muniție și alimente pentru nu mai mult de trei zile. Situația cu combustibilul este similară.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *