rușii nu iau în considerare victimele civile/REUTERSRușii nu iau în considerare victimele civile/REUTERS

de la începutul agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse, ocupanții au ucis 359 de copii în Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de Biroul Procurorului General în telegrama sa.

“În dimineața zilei de 5 August 2022, peste 1.059 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor minori, 359 de copii au fost uciși și peste 700 au fost răniți de severitate variabilă”, se arată în raport.

Biroul Procurorului General constată că aceste cifre nu sunt definitive, deoarece lucrările continuă să le stabilească în locurile de ostilități active din teritoriile ocupate și eliberate temporar.

Citește și:  inamicul a bătut Regiunea Dnipropetrovsk toată noaptea: numai în Nikopol - 40 de sosiri (foto) Inamicul a bătut Regiunea Dnipropetrovsk toată noaptea: numai în Nikopol-40 de sosiri (foto) invadatorii au atacat regiunea Odessa noaptea Invadatorii au atacat Regiunea Odesa pe timp de noapte după ce au lovit aerodromul din Melitopol, ocupanții se ascund în păduri și aterizări - media după ce au lovit aerodromul din Melitopol, ocupanții se ascund în păduri și aterizări – media

copiii au suferit cel mai mult în regiunea Donetsk – 371, Kharkiv – 195, Kiev – 116, Chernihiv – 68, Lugansk – 61, Mykolaiv – 57, Herson – 54, Zaporozhye-40.

Deci, pe 4 August, ca urmare a bombardării inamice a opririlor de transport public în centrul orașului Toretsk, regiunea Donetsk, trei copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani au fost răniți. De asemenea, a devenit cunoscut despre moartea unui băiat de 14 ani, ca urmare a bombardării Mariupol, Regiunea Donetsk, la începutul agresiunii armate.

“De asemenea, în timpul înregistrării infracțiunilor comise de ocupanți pe teritoriul regiunii Donetsk, a devenit cunoscut faptul că încă patru copii au fost răniți ca urmare a bombardamentelor”, se spune în raport.

Din cauza bombardamentelor și bombardamentelor Forțelor Armate ale Federației Ruse, 2.211 instituții de învățământ au fost avariate. Dintre acestea, 230 au fost complet distruse.

Războiul din Ucraina: date actuale

Rușii s-au concentrat pe capturarea lui Soledar și Bakhmut. În 4 August, inamicul a condus un asalt asupra direcției Bakhmut, dar nu a reușit. Luptele continuă în direcția Avdiivka.

au fost bătălii de tragere în direcția Kramatorsk. 

Potrivit experților de la Institutul pentru studiul războiului, Ucraina a preluat inițiativa strategică pentru prima dată și obligă Rusia să redistribuie forțele și să schimbe prioritățile eforturilor.

Invadatorii par să fi părăsit Slavyansk și Seversk. Reacționând la acțiunile contraofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Kherson, inamicul a început să transfere echipamente în Crimeea ocupată. 

Bombardamentele și atacurile cu rachete ale rușilor asupra orașelor ucrainene nu se opresc. Regiunea Dnepropetrovsk, Odessa, Zaporozhye și Nikolaev, precum și Harkov, au intrat din nou sub focul invadatorilor. 

de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, AFU a eliminat deja 41.500 de ocupanți și mii de unități de echipament inamic. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.