nu este încă posibil să se stabilească date exacte cu privire la numărul de rezidenți uciși și răniți din Mariupol și alte orașe/foto REUTERS

Începând cu 11 Martie, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 78 de copii au fost uciși și peste 100 de copii au fost răniți.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

În același timp, potrivit ei, este încă imposibil să se stabilească date exacte cu privire la numărul de rezidenți uciși și răniți din orașele Mariupol și Volnovakha, regiunea Donetsk și orașul Irpen din regiunea Kiev.

“Ieri, un tată cu un fiu de 15 ani, care a fost atacat de militanții ruși în propria mașină, a apelat la Spitalul Brovarsky din Skibin, Regiunea Kiev. Au răni de șrapnel. În Nizhyn, regiunea Chernihiv, 17 școli secundare, o instituție de învățământ pentru copii numărul 25 și o clinică de ambulatoriu de medicină de familie numărul 6 au fost avariate din cauza bombardamentelor uraganelor”, a menționat Ombudsmanul.

Ea a subliniat că astfel de acțiuni ale forțelor de ocupație Ruse reprezintă o încălcare directă a convențiilor de la Haga și Geneva.

“Agresorul continuă să încalce cinic drepturile fundamentale ale copiilor – dreptul la viață și sănătate, garantat fiecărui copil din lume prin Convenția ONU privind drepturile copilului. Fac apel la comunitatea internațională și la organizațiile internaționale pentru drepturile omului să contribuie la oprirea atacului militar al Federației Ruse”, a spus Denisova.

Citește și:  pilotul din Crimeea își bombează propria mamă în regiunea Poltava (video) Pilot din Crimeea bombe propria mamă în regiunea Poltava (video) Putin pregătește un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a da vina pe Ucraina-intelligence Putin pregătește un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a da vina pe Ucraina-informații muncă de sabotaj, întrerupere a serviciului, faceți o provocare: cum rușii pot spune în siguranță nu războiului Sabotaj de lucru,” tăiat “de la serviciu, du-te pe un chef, aranja o provocare: cum rușii pot spune în condiții de siguranță”nu la război” numărul victimelor atacului rușilor din Lutsk a crescut numărul victimelor atacului rușilor din Lutsk a crescut

Reamintim că pe 24 februarie 2022, Federația Rusă a lansat un război împotriva Ucrainei independente și a organizat o adevărată teroare în țară. Rușii trag cu arme grele în orașele ucrainene pașnice, ucigând civili, inclusiv copii și femei.

După începutul invaziei Ruse, țările civilizate au impus sancțiuni împotriva Federației Ruse. Rata de schimb a rublei a crescut de aproape 4 ori în doar două săptămâni de război. Producătorii și mărcile globale au început să părăsească în masă piața rusă sângeroasă a Federației Ruse. Deși unele companii internaționale continuă să lucreze acolo și să plătească impozite țării agresoare, pe care o direcționează spre uciderea ucrainenilor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *