de la începutul lunii iulie, ocupanții au provocat aproape o sută de rachete și atacuri aeriene asupra Ucrainei/fotografia serviciului de urgență de Stat al UcraineiDe la începutul lunii iulie, ocupanții au provocat aproape o sută de rachete și atacuri aeriene asupra Ucrainei/foto a serviciului de urgență de Stat al Ucrainei

De la începutul lunii iulie, forțele de ocupație ruse au lansat 93 de rachete și atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat la un briefing din 28 Iulie de către șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina Alexey Gromov.

“În urma atacurilor, 28 de obiecte au fost complet distruse, inclusiv 4 școli și 9 clădiri rezidențiale, iar 137 de obiecte au fost distruse parțial, inclusiv 7 facilități de infrastructură de transport, 11 instituții de învățământ și 29 de clădiri rezidențiale”, a spus Gromov.

Citește și:  Rusia poate folosi oțel furat din Ucraina pentru fabricarea armelor-ISRP Rusia ar putea folosi oțel furat din Ucraina pentru fabricarea de arme-ISRP  A devenit cunoscut câte hectare de rezervații naturale sunt amenințate de distrugere din cauza războiului A devenit cunoscut câte hectare de rezervații naturale sunt amenințate de distrugere din cauza războiului

După cum a scris UNIAN, mai devreme Statul Major General a avertizat că amenințarea atacurilor cu rachete din Belarus va continua încă trei luni.

În ajunul președintelui nerecunoscut al Belarusului, Alexander Lukashenko a confirmat că țara sa ajută Rusia în agresiunea împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, el a declarat cinic că ” ei nu ucid oameni.”la 18 iulie, președintele Vladimir Zelenski a anunțat că Rusia a folosit deja peste trei mii de rachete de croazieră împotriva Ucrainei. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *