Zelensky a numit un semn al eșecului invaziei ruse din Ucraina/photo OP Zelensky a numit un semn al eșecului invaziei ruse din Ucraina/photo OP

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a subliniat că declarațiile de propagandă ale Federației Ruse cu privire la utilizarea unei noi “arme minunate” indică eșecul complet al invaziei Ucrainei.

el a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

“Astăzi, unul dintre reprezentanții statului rus a raportat că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Aparent pentru a salva rachete.

În primul rând, se atrage atenția asupra faptului că aveau nevoie să salveze rachete și să o explice cumva. Adică, mai mult de două mii de rachete pe care armata rusă le-a tras asupra Ucrainei au fost partea principală a stocului lor de rachete. Adică, atunci există doar rămășițe”, a menționat președintele.

În al doilea rând, Zelensky a menționat că toată lumea a văzut deja cum luptă Rusia – recruți neexperimentați, pe care “îi aruncă în luptă ca furajele de tun”, jefuitori care văd pentru prima dată Aparate de uz casnic normale într-o țară străină,”vechea “armură” Sovietică fără protecție modernă și bombe interzise cu fosfor cu care ard școli și clădiri rezidențiale obișnuite.

“Și rachete, dintre care majoritatea au fost cheltuite de armata rusă pentru distrugerea infrastructurii absolut civile fără niciun rezultat militar strategic. În aceste zile, au tras rachete la Mykolaiv, precum și la Nipru”, și-a amintit el.

șeful Statului a subliniat că în propaganda Germaniei Naziste exista un astfel de termen “Wunderwaffe” – o armă miraculoasă.

“Cu cât devenea mai clar că nu aveau nicio șansă în război, cu atât se vorbea mai mult despre propagandă despre o armă uimitoare care se presupune că ar fi atât de puternică încât ar oferi un punct de cotitură în război. Și acum vedem că în a treia lună a unui război pe scară largă, Rusia încearcă să-și găsească “wunderwaffe”. Presupus laser. Toate acestea indică în mod clar eșecul complet al invaziei”, crede el.

Potrivit lui Zelensky, ocupanții se tem, de asemenea, să admită că s-au făcut greșeli catastrofale la cel mai înalt nivel de stat și militar din Rusia, așa că vor veni cu mai mult de un “wunderwaffe”, în timp ce apărătorii și apărătorii Ucrainei vor elibera teritoriul ucrainean pas cu pas.

“Cât va dura? Răspunsul la această întrebare poate fi dat doar de situația reală de pe câmpul de luptă. Încercăm cât mai repede posibil. Asta e sigur. Suntem obligați să alungăm ocupanții și să garantăm Ucrainei o securitate reală. De aceea am semnat decrete privind extinderea regimului juridic al legii marțiale și perioada de mobilizare generală. Sper că Rada Supremă a Ucrainei va sprijini această decizie în viitorul apropiat. Armata noastră și toți cei care apără statul ar trebui să aibă toate instrumentele legale pentru a acționa calm”, a spus el.

După cum a raportat UNIAN, mai devreme în Rusia au spus că folosesc o nouă generație de sisteme laser de luptă “Badass” împotriva Ucrainei.

potrivit acestuia, “bătăușul” poate “arde prin obiecte”, datorită căruia este posibil să nu cheltuiți rachete scumpe precum “Shell” și “Torus”.

Citește și:  în regiunea Kiev, doi bărbați au explodat pe o mină lăsată de ocupanți În regiunea Kiev, doi bărbați au explodat pe o mină lăsată de ocupanți  două familii cu copii au fost uciși în Donbass ca urmare a bombardării de către ocupanți - sediul OOS Două familii cu copii au fost ucise în Donbass ca urmare a bombardării de către ocupanți – sediul OOS  soldații ucraineni au doborât un inamic Su-34 lângă Kupyansk: piloți în panică (interceptare radio) Soldații ucraineni au doborât un inamic Su-34 lângă Kupyansk: piloți în panică (interceptare radio) aproximativ 20 de case au fost avariate din cauza unei lovituri de rachete pe Mykolaiv, una arsă la pământ - primar Aproximativ 20 de case au fost avariate din cauza unui atac cu rachete asupra Mykolaiv, unul ars la pământ-Primarul Războiul din Ucraina este puțin probabil să se încheie până în toamnă-Arestovich Războiul din Ucraina este puțin probabil să se încheie până în toamnă-Arestovich

războiul din Ucraina: date actualizate

Ofensiva invadatorilor continuă în zona operațională estică. Dimineața, Statul Major General a raportat că rușii încercau să captureze satul Dolgenkoye din regiunea Harkov.

Armata rusă încearcă să stabilească controlul deplin asupra Drobyshev și să blocheze estuarul. În plus, Federația Rusă consolidează gruparea trupelor pentru o ofensivă în regiunea Zaporozhye.

Majoritatea manevrelor invadatorilor în direcția Harkov sunt explicate de militari prin faptul că Federația Rusă încearcă să evite ieșirea forțelor de contraatac ale Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Belgorod.

în paralel, teroriștii ruși lansează atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.