Serviciul de informații a explicat de ce Rusia a schimbat “obiectivele operațiunii speciale”/Foto Telegramă-Canal GUR

Declarațiile ministrului rus de Externe Serghei Lavrov despre ” extinderea geografiei “războiului împotriva Ucrainei indică faptul că terenul este pregătit pentru” anexarea ” teritoriilor ocupate temporar din sudul Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat la un briefing de către șeful adjunct al Direcției Principale de informații din Ministerul Apărării Vadim Skibitsky. 

Potrivit acestuia, la început imaginea din domeniul informațional al Federației Ruse s-a bazat pe luptele din regiunile Donetsk și Luhansk, deoarece obiectivul declarat a fost “ajutarea” teroriștilor LDPR. 

“Nu a fost menționată Ofensiva asupra Kievului, ocuparea unei părți din sudul Ucrainei în spațiul informațional rus”, a adăugat Skibitsky. 

Cu toate acestea, acum Kremlinul “creează terenul pentru rezolvarea statutului teritoriilor ocupate temporar din sud.” Acest lucru se poate întâmpla prin desfășurarea unui pseudo-referendum sau prin anexarea directă a teritoriilor ocupate din regiunile Zaporozhye și Kherson. 

“Vom vedea cum va fi acest proces. Acum există discuții active la Moscova cu privire la modul de a face acest proces mai “transparent” pentru comunitatea mondială. Unul dintre elemente este distribuirea pașapoartelor rusești. Ei pregătesc comunitatea internațională pentru un pseudo-referendum. Acesta este scenariul principal”, a declarat șeful adjunct al GUR.

După cum a raportat UNIAN, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat la 20 iulie că obiectivele ” geografice “ale invaziei ruse din Ucraina s-au schimbat, acum nu numai grupurile teroriste” DNR “și” LNR “create de Rusia în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina, ci și”o serie de alte teritorii.”

Potrivit lui, Rusia nu poate permite “părții Ucrainei pe care Zelensky o va controla” să aibă arme care reprezintă o amenințare pentru “teritoriul nostru și teritoriul acelor republici care și-au declarat independența, cei care doresc să-și determine viitorul în mod independent.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *