Nikita Gorban a petrecut mai mult de o lună în captivitate în Rusia/screenshot

Nikita Gorban, în vârstă de 31 de ani, eliberată din captivitate, a spus că rușii dau în primul rând acelor civili pentru care trebuie să cheltuiască medicamente și să-și facă rănile. A petrecut mai mult de o lună în captivitate și și-a pierdut degetele de la picioare.

Acest lucru este menționat în povestea TSN.

Nikita a fost răpită la începutul lunii martie. Armata rusă a văzut un pașaport militar în pașaport și a început să se bată – au încercat să-și rupă degetele cu o cheie de maimuță, astfel încât să spună despre pozițiile ucrainene. Mai târziu ne-am dat seama că Nikita nu știe nimic

“M-au forțat să-mi scot pantofii, dar aveam galoși. Au turnat mai multă apă acolo”, își amintește bărbatul.

Nikita și tatăl său au stat afară în frig timp de trei zile. Nikita a înțeles că și-a înghețat deja degetele de la picioare.

Au fost duși în Belarus prin Pripyat, iar de acolo au fost trimiși la Centrul de detenție preventivă din Kursk. În tot acest timp, Nikita era lângă tatăl său. A fost necesar să stea pe picioarele bolnave, iar seara ucrainenii capturați au fost forțați să cânte imnul rus. Nikita nu a primit îngrijiri medicale, motiv pentru care degetele de la picioare s-au înnegrit și au început să se descompună.

“Picioarele mele au început deja să miroasă urât. Auto-amputarea a început – în timpul pansamentului, degetul a căzut pur și simplu, pentru că nimeni nu a făcut cu adevărat nimic”, spune fostul prizonier.

Pe 10 aprilie, a fost transferat la Spitalul Militar Kursk, unde i-au fost amputate toate degetele de la picioare. Datorită faptului că era necesar să se bată cu răni și să cheltuiască medicamente, iar alte șapte persoane erau în stare gravă cu Nikita, au decis să le schimbe. Ucrainenii au fost luați de la Kursk la Simferopol și de acolo la Zaporozhye. Rușii i-au pus pe o targă pe drum. Nikita nu a putut înțelege nimic până când armata ucraineană nu sa apropiat de el. 

Nikita încearcă deja să meargă, dar în două săptămâni degetele lui ar trebui să se vindece, se va obișnui să meargă fără degete și să-și păstreze echilibrul. 

Tatăl lui Nikita a rămas în centrul de detenție preventivă din Kursk. În total erau aproximativ o sută de prizonieri.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, fotografiile Verei Filippovna, în vârstă de 83 de ani, care au copt pasok în ruinele casei sale din Gorenka, în regiunea Kiev, au zburat în jurul rețelelor de socializare.  Fiica Tatiana a încercat să-și descurajeze mama de această aventură și sa oferit să cumpere o paska în magazin. Cu toate acestea, Vera Filippovna nu a fost de acord. A copt pasok și a distribuit-o vecinilor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.