Nuland este convins de Victoria Ucrainei/foto Unian

Războiul din Ucraina probabil nu se va încheia diplomatic, ci va dura până la victoria sa completă.

Acest lucru a fost declarat de secretarul adjunct de Stat al SUA Victoria Nuland, răspunzând la întrebarea unde va fi decis rezultatul războiului: pe câmpul de luptă sau la masa negocierilor.

“Evident, dacă Putin ar dori sincer să se așeze la masa negocierilor, în orice moment la alegere, chiar și în această seară, ar putea anunța o încetare a focului și am putea negocia la masă. Ar fi pasul corect, decent și moral. Sau refuzați complet. Deci e în mâinile lui. Și am dori ca acest lucru să se încheie diplomatic. Dar dacă Putin nu vrea să fie sincer și dacă continuă să insiste asupra predării Ucrainei, ca și până acum, atunci ucrainenii vor continua această luptă și vom continua să vă ajutăm până când această luptă va fi câștigată”, spune ea.

În ceea ce privește momentul războiului, Nuland a menționat că Statele Unite cred în victoria Ucrainei și speră că se va întâmpla cât mai curând posibil, prin urmare, transferă tot ceea ce este necesar pentru aceasta.

“Vedem cum Ucraina a luptat incredibil de curajos și a suferit pierderi din partea sa, dar vedem și pierderi uriașe ale părții ruse ucise și rănite. Le vedem echipamentul distrus. Vedem cum pierd un număr imens de tancuri, sisteme moderne, aviație, arme pe care Putin nu le poate înlocui, pentru că nimeni nu îl ajută în acest sens și pentru că nuexistă destui tineri ruși care sunt gata să lupte în acest război teribil, vicios, crud, imoral”, a spus ea.mai devreme astăzi, informațiile britanice au raportat că, din cauza rezistenței puternice a Ucrainei, câștigurile teritoriale ale Rusiei în Donbas sunt limitate și realizate cu prețul unor pierderi semnificative.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.