Deputații din Primul Parlament, oameni de cultura și știință îndeamnă cetățenii să voteze cu Maia Sandu

Un grup de deputați din Primul Parlament, reprezentanți ai mediului academic, artiști ai poporului, primari, reprezentanți ai societății civile, în total peste 500 de persoane au făcut un apel către cetățenii Republicii Moldova să se mobilizeze pe data de 15 noiembrie și să voteze pentru Maia Sandu președinte.

„Noi, subsemnații, deputați ai primului Parlament democrat al Republicii Moldova, oameni de știință și cultură, profesioniști și activiști din diverse domenii și ai societății civile, chemăm toți cetățenii Republicii Moldova de pretutindeni să nu se lase pradă indiferenței și absenteismului și în scrutinul din 15 noiembrie curent să susținem itinerarul proeuropean.  

Noi cei care am ținut și mai ținem aprinsă flacăra luminii, culturii și a științei și adevărului istoric veritabil, cei care am vegheat și veghem la sănătatea populației, cei care activăm pe segmentul societății civile, muncim în diasporă pentru viitorul republicii și ne dorim sincer prosperitatea și la baștina noastră, avem convingerea că, votând MAIA SANDU președinte, persoană onestă și integră, dar și profesionist de factură nouă, putem împreună să începem schimbarea, dezrădăcinând corupția, hoția, nedreptatea, înlăturând de la putere politicienii corupți, eliberând justiția și instituțiile statului din captivitate. 

Cu MAIA SANDU președinte, Republica Moldova va relua cu adevărat parcursul european, zădărnicit de actuala guvernare, fapt ce va contribui la ridicarea bunăstării populației, protecției drepturilor omului, la promovarea principiilor democratice, a liniștii în societate și a încrederii în ziua de mâine. Toți la VOT pentru MAIA SANDU”, a dat citire Pintilie Pîrvan, președintele Asociației Parlamentului Independenței.

Vasile Zgardan, semnatar al Declarației de Independență: „Stimați alegători, pe data de 15 noiembrie mai avem de trecut un examen. Să fim corecți. Rezultatul examenului va fi omul pe care-l vom avea în fruntea statului, vom avea un om cu care ne vom mândri, om cinstit, om care nu se vinde mafiei. Om care va face tot posibilul ca noi să ieșim din criza în care ne-au adâncit foștii guvernanți. Avem de rezolvat o problemă foarte dificilă. Alături de Maia Sandu, acest om integru și cinstit, îl avem drept contracandidat pe Dodon. Unica arma pe care o folosește el este minciuna și cumărarea voturilor. Cumpărarea voturilor a început. Dragi, alegători, țineți minte, cu o mită electorală poate să fie satisfăcută o zi. Dar înainte avem patru ani. Dacă țineți la viitorul țării, votăm omul care poate aduce schimbarea în Republica Moldova, omul care va lupta cu structurile mafiote care s-au instalat în țară. Votăm Maia Sandu.”

Alexei Busuioc, membru al Congresului Autoritarilor Locale din Moldova (CALM): „Stimați cetățeni, bătălia aceasta va fi între justiție și hoție. Noi, cei care suntem oameni buni, am ales partea de care vom fi. Vă îndemnăm pe cei indeciși să ieșiți la vot. Tinerii, care au împlinit 18 ani, care ați început viața și vreți să trăiți în Moldova, alături de părinți, asta este șansa. Cei mai în vârstă, primii deputați, foști deputați, miniștri, oameni de cultură, acum se dă lovitura principală. Închei cu o frază a unui copil din satul meu, pe care am auzit-o când îndemnam oamenii să iasă la vot: „Țineți minte trei cuvinte- Maia Sandu Președinte”.

Leonid Bujor, fost ministru al Educației: „Toată lumea cunoaște un lucru- dacă un gospodar nu găsește limbă comună cu vecinii săi din stânga și din dreapta, nu va fi considerat niciodată gospodar. Dacă Igor Dodon nu a reușit în patru ani să găsească limbă comună cu vecinii din Ucraina și România, înseamnă că acest om nu este capabil să conducă o țară. Îndemn tineretul să se prezinte la vot, să ia exemplul diasporei care a participat masiv în susținerea Maiei Sandu. Să ne creăm, aici, la noi acasă, viitorul nostru, cu o persoană onestă, corectă, cinstită. Toată lumea cunoaște activitatea și efortul Maiei Sandu în funcția de ministru al Educației. Dacă ne dorim schimbări reale în țară, dacă ne dorim să scăpăm de sărăcia în care ne aflăm, dacă dorim ca bunicii noștri și părinții să aibă pensii decente, participați, oameni buni la vot, și votați Maia Sandu”.

Nicolae Osmochescu, judecător în demisie la Curtea Constituțională, profesor universitar: „Dragi cetățeni, viitorul vă aparține dumneavoastră. Sunteți cei care puteți plămădi și da un sens adevărat viitorului țării și al întregului popor. Participați activ la votare. Mă adresez celor în vârstă, votul dvs. trebuie să fie un act conștient. Nu vă lăsați pradă promisiunilor electorale care au fost o singură dată promovate, anunțate și care nu depind de competențele unui șef de stat. În al doilea tur, să urmăm exemplul care ni l-au dat cetățenii noștri de peste hotare. Ei sunt parte a poporului Republicii Moldova și ne-au dat un exemplu extraordinar de frumos. Candidatul Maia Sandu întrunește toate condițiile care îi permite să ocupe această funcția înaltă, reprezentativă în stat.

Valeriu Dulgheru, doctor, conferențiar universitar la UTM: „Pentru a lichida fraudele lui Dodon, e necesar ca cei care nu au ieșit la vot în primul tur să iasă în turul doi, să ia cu ei rudele, prietenii. Să luăm exemplul diasporei, care au parcurs sute de km pentru a vota. Toți la vot, votăm Maia Sandu”.

Adresarea președintelui ales Maia Sandu la televiziunea națională Moldova 1: „Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”

Maia Sandu: Duminică, 6 decembrie, în PMAN, venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut

Maia Sandu: De mâine începem lupta noastră cu cei care se opun schimbării