mitinguri pro-ucrainene în Berdyansk ocupat/foto : pro.berdiansk.biz mitinguri pro-ucrainene în Berdyansk ocupat/foto: pro.berdiansk.biz

Invadatorii ruși au reușit să captureze rapid Berdyansk (regiunea Zaporozhye) din cauza lipsei de forțe mari și mijloace de apărare în oraș.

Acest lucru a fost spus de către adjunct al Poporului Egor Chernev pe aer de Radio NV.

Potrivit acestuia, au existat lupte în regiunea Herson și în Melitopol. Garnizoana rămasă din Berdyansk sa retras.

“Ne amintim că în primele zile au fost proteste, acte de neascultare, dar în timp au început să prindă fizic activiști, să-i închidă în secția de poliție și să-i tortureze de fapt. Prin urmare, rezistența deschisă a ajuns la zero, dar, în același timp, există detașamente partizane care lucrează, sabotează munca [ocupanților]… Nu existau forțe și mijloace pentru a rezista numărului de trupe rusești care veneau din Regiunea Herson la acea vreme”, a explicat el.

Potrivit lui Chernev, în oraș exista o mică garnizoană de grăniceri, o companie theroborona, iar participanții ATO locuiau acolo.

“În plus, au fost deja mobilizați în primele zile și au intrat în alte unități. Prin urmare, de fapt, ceea ce sa întâmplat sa întâmplat. Vă amintiți că a existat o descoperire atât de rapidă – Berdyansk a fost ocupat în a treia zi, pe lângă Melitopol”, a adăugat deputatul.

El a spus că majoritatea oficialilor orașului nu au fost de acord să lucreze cu ocupanții, dar au fost înregistrate cazuri de colaborare în rândul poliției.

“Din câte știu, oficialii nu au rămas acolo. Adică, de ceva timp, primarul interimar era încă acolo, angajat în asistență umanitară pentru locuitorii din Berdyansk, dar de la începutul persecuției a părăsit orașul. Deputatul poporului din acest district Ponomarev a rămas acolo. Îmi este greu să comentez dacă cooperează, dar [este] încă acolo. Aici, știi, ces-a întâmplat? Mulți au refuzat să coopereze în administrația orașului, iar alți Berdieni cu calificări scăzute și-au luat locul. Relativ vorbind, cine a fost portarul acolo, cine a fost realimentatorul la benzinărie și așa mai departe. Dar, mai presus de toate, am fost lovit de tranziția poliției din Berdyansk, după cum știu, peste 20 de persoane de acolo au dezertat de partea ocupanților și cooperează acum cu ei”, spune Chernev.

Înainte de invazia pe scară largă, forțele locale de securitate au primit instrucțiuni prin care li se cerea să părăsească teritoriile în caz de ocupație, a adăugat el.

“Dar a fost alegerea lor și au rămas. Dar există și alte exemple. Unul dintre prietenii mei a fost răpit, aceste “conversații” au avut loc și a auzit de fapt [în timpul acestui] țipetele unui bărbat care se afla în biroul următor. Apoi a devenit cunoscut faptul că acesta a fost unul dintre polițiștii care a fost forțat să treacă lapartea ocupanților, el a refuzat și a fost pur și simplu torturat până la moarte”, spune deputatul.

după cum a raportat UNIAN, în centrul orașului Berdyansk ocupat temporar de armata rusă, vehiculele militare marcate cu “Z” au luat foc de Ziua Rusiei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.