au apărut fotografii unice ale zborurilor către Mariupol blocat/fotografie ua.depositphotos.com Au fost fotografii unice de zboruri către Mariupol blocat/fotografie ua.depositphotos.com

În timpul blocadei de la Mariupol de către ocupanții ruși, echipajele elicopterelor ucrainene Mi-8 au depășit apărarea densă a apărării aeriene și a aviației inamice pentru a livra provizii, medicamente și forțe proaspete necesare urgent apărătorilor uzinei metalurgice Azovstal asediate.

În total, au existat 7 astfel de misiuni la o adâncime de peste 100 de kilometri, la care au participat 16 elicoptere. 

Rețeaua a publicat imagini unice ale zborurilor cu elicopterul ucrainean către Azovstal. Operațiunea specială a fost efectuată de specialiști ai Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina și a regimentului Azov.

Anterior, șeful GUR, Kirill Budanov, a raportat că timp de aproape trei luni, forțele ucrainene au săpat într-o fabrică extinsă de oțel înconjurată și supusă bombardamentelor constante de către trupele rusești. Dar, pe măsură ce proviziile lor de hrană, apă, medicamente și muniție s-au epuizat, iar numărul răniților grav a crescut, la fel a crescut disperarea cererilor de ajutor.”toate livrările au avut succes”, a declarat Budanov.

Dar în cele 5 și 7 ieșiri, două elicoptere au fost doborâte. Potrivit lui Budanov, al treilea elicopter care a venit la salvare pe unul dintre ei a fost, de asemenea, distrus.

După cum a scris UNIAN, pe 20 mai, într-un interviu acordat presei ucrainene cu ocazia celei de-a treia aniversări a Inaugurării, Zelensky a vorbit pentru prima dată despre asistența oferită apărătorilor Mariupolului.

Piloții au livrat medicamente, mâncare, apă soldaților, au luat cadavrele și au rănit. În timpul operațiunilor speciale, potrivit lui, mulți piloți ucraineni au fost uciși. 

Potrivit fondatorului” Azov ” Andrey Biletsky, operațiunea specială a breșei aeriene a fost planificată și desfășurată sub auspiciile Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. Biletsky însuși a fost implicat în organizarea aterizării. Datorită operațiunii speciale, 72 de luptători Azov au fost transportați cu elicoptere pentru a întări apărarea orașului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.