Donbass a rămas fără alimentare cu gaz /foto REUTERSDonbass a rămas fără alimentare cu gaz/foto REUTERS

Datorită bombardării invadatorilor ruși, conducta principală de gaz a fost avariată, iar alimentarea cu gaz a regiunilor Donetsk și Luhansk a fost oprită.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al “operatorului GTS din Ucraina”.

La 23 mai 2022, ca urmare a bombardamentelor, conducta principală de gaz care transporta gaze către așezările din regiunile Donetsk și Luhansk a fost avariată. De la ora 14: 00, furnizarea de gaze naturale către această secțiune a GTS a fost oprită, se spune în mesaj.

Se remarcă faptul că acum secțiunea deteriorată a conductei de gaz este localizată, dar este imposibil să se efectueze lucrări de restaurare și să se reia transportul gazelor din cauza ostilităților active.

Nu există opțiuni alternative pentru transportul gazului în regiuni din cauza interferențelor neautorizate în funcționarea sistemului de transport al gazelor pe teritoriul ocupat de trupele rusești.

Acum, pentru a se proteja, consumatorii din regiunile Donetsk și Luhansk trebuie să urmeze recomandările operatorilor regionali de rețele de distribuție, a spus compania.

Angajații “operatorului GTS al Ucrainei” rămân pe teritoriul regiunilor și sunt în contact permanent cu militarii și reprezentanții administrațiilor civil-militare pentru a începe restaurarea infrastructurii de transport a gazelor deteriorate cât mai curând posibil.

Citește și:  invadatorii trag rezerve de forțe și echipamente în sud-rezumat Ocupanții sunt trăgând în sus rezervele de forțe și echipamente în sud-rezumat  Naftogaz: Ucraina nu mai este responsabilă pentru transportul gazelor prin teritoriile ocupate Naftogaz: Ucraina nu mai este responsabil pentru transportul de gaze prin teritoriile ocupate nu există lumină, apă, gaz și comunicare în așezările libere din Regiunea Luhansk - șeful OVA în așezările libere din Regiunea Luhansk nu există lumină, apă, gaz și comunicare – șeful OVA

După cum a raportat UNIAN, pe 10 mai, ocupanții ruși au întrerupt conducta principală de gaz din Severodonetsk, prin urmare, pentru a preveni un accident mai grav, stațiile de distribuție a gazelor sunt blocate.

Începând cu 11 Mai, compania “operatorul GTS din Ucraina” a fost forțată să suspende transportul suplimentar de gaze prin GIS “Sokhranovka” și stația de compresoare de frontieră (CS) “Novopskov”, care se află pe teritoriul ocupat. Novopskov este prima dintre stațiile de compresoare ale GTS ucrainene din Regiunea Luhansk, prin care este tranzitată aproape o treime din gazul din Federația Rusă către Europa.

motivul suspendării transportului este interferența ocupanților în funcționarea stației și incapacitatea companiei de a o controla.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.