Din cauza ocupanților, funcționarea în siguranță a centralei nucleare Zaporozhye a fost amenințată/foto UNIAN

Ocupanții au pus în pericol funcționarea în siguranță a centralei nucleare Zaporozhye. Compania are o lipsă de consumabile și piese de schimb care sunt utilizate în întreținere.

Informațiile corespunzătoare au fost împărtășite de centrul de presă al Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei în canalul său oficial Telegram.

“În timpul confiscării stației, una dintre obuzele trase de ocupanți a explodat lângă una dintre unitățile de alimentare. Ca urmare, a existat o scurgere de ulei. Daunele au fost reparate, dar personalul a fost forțat să toarne ulei uzat în circuit”, a spus GUR.

Acum, munca la stație se desfășoară pe bază de schimbare. Angajații stau la CNE timp de o săptămână până când sunt înlocuiți de alții. Ocupanții, care se presupune că păzesc instalația, se află în principal în hotelul “Ucraina”, iar o altă parte — pe teritoriul Dispensarului centralei nucleare și în apartamentele cetățenilor evacuați.

Rashiștii au introdus un regim strict de acces la CNE. Telefoanele și aproape toate bunurile personale sunt confiscate din fiecare schimb. Conducerea Federației Ruse studiază posibilitatea aderării întreprinderii la sistemul energetic al Rusiei. Dar, din motive tehnice, cel puțin în acest moment nu va fi posibil să o implementăm.

Amintiți-vă că la începutul lunii martie, ocupanții au confiscat centrala nucleară Zaporozhye. În timpul luptelor, au tras asupra structurilor individuale ale întreprinderii, dar unitățile de putere au rămas fără daune semnificative. De atunci, Rosatom încearcă să preia controlul asupra centralei nucleare.

Rușii au lansat rachete care au zburat peste centrala nucleară de mai multe ori. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că catastrofa în cazul unei explozii la uzină poate fi de șase ori mai mare decât la centrala nucleară de la Cernobîl.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.