Oamenii care au părăsit Mariupol pentru suburbii mor de foame  foto REUTERS

Fasciștii ruși transformă așezările capturate și înconjurate ale Ucrainei în lagăre de concentrare, unde înfometează populația civilă.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

Potrivit acesteia, locuitorii din Mariupol, care au fugit de bombardamentele ocupanților ruși din Mangush și Melekino, mor de foame. Ocupanții nu permit aprovizionarea umanitară cu alimente, medicamente și necesități de bază.

“Orașul Chernihiv suferă de o catastrofă umanitară – nu există electricitate, nici căldură, nici apă. Negocierile privind evacuarea și un coridor umanitar se desfășoară de aproape o săptămână, dar Rashiștii nu sunt de acord cu aceasta”, a spus Denisova.

Ea a spus că teroriștii ruși nu au permis 14 camioane cu ajutor umanitar să intre în regiunea Herson. Au forțat 14 camioane cu ajutor umanitar să se întoarcă la jumătatea drumului. Încărcătura umanitară conținea cele mai necesare lucruri pentru locuitorii din Regiunea Herson: produse de igienă pentru copii și adulți, conservare, carne, semifabricate, alimente pentru copii. Medicamentele, inclusiv insulina, care este acum în mare nevoie de mulți rezidenți, de asemenea, nu au intrat în regiune.

Mărfurile umanitare nu pot ajunge în așezările în care se desfășoară lupte în regiunile Harkov, Luhansk, Donețk și Kiev, a adăugat Ombudsmanul.

“Privarea civililor de alimente și medicamente nu este altceva decât tortură și o încălcare directă a Convenției de la Geneva pentru protecția civililor în timp de război, a Pactului internațional privind drepturile civile și Politice și a Convenției Europene a Drepturilor Omului”, a spus Denisova.

Ombudsmanul a cerut comunității internaționale să ia măsuri decisive pentru a descuraja agresiunea Rusiei lui Putin și a forța țara agresoare să pună capăt războiului pe teritoriul Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.