71 de copii au murit în Ucraina din cauza ocupanților ruși/Facebook photo/Andrey Levkovsky

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 71 de copii au murit și peste 100 de copii au fost răniți.

Acest lucru a fost raportat de către comisarul Radei Supreme pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova.

“Începând cu ora 11 din 10 Martie, de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, 71 de copii au murit și peste 100 de copii au fost răniți”, a spus ea.

În special, în orașul Malin, regiunea Jitomir, ca urmare a unui atac aerian, au fost distruse 7 clădiri rezidențiale private cu un singur etaj, 5 persoane au fost ucise, trei dintre ele copii (o fetiță de cinci ani și doi copii în 2021).

În regiunea Harkov, un băiat de 16 ani a fost ucis în timpul bombardamentelor la o piață din satul Zhukovsky.

În plus, noaptea, ca urmare a unei alte bombardamente de artilerie în satul Slobozhanskoye, Districtul Izyumsky, regiunea Kharkiv, o cochilie inamică a lovit o clădire rezidențială privată. 4 persoane au murit sub dărâmături: 2 femei și 2 copii, o fetiță de 5 ani a reușit să supraviețuiască.

În același timp, în Irpen, Regiunea Kiev, o fetiță de 10 ani a primit o rană prin șrapnel și este acum în stare gravă în spital.

“Pentru invazia militară rusă a Ucrainei, acțiunile militanților ruși, încălcarea tuturor convențiilor de la Geneva, Ucraina plătește un preț exorbitant – viața copiilor săi, viitorul poporului nostru. Insist, țările NATO, să ajute la oprirea terorismului rusesc-să închidă cerul peste Ucraina”, a îndemnat din nou Ombudsmanul.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, președintele fracțiunii “slujitorul poporului”, David Arahamiya, a spus că peste 9 martie, peste 40.000 de femei și copii au fost scoși din toate colțurile Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.