La 24 februarie 2022, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă/foto UNIAN

Comisia Europeană este îngrijorată că, din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, copiii ucraineni ar putea deveni victime ale traficului de persoane.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de comisarul UE pentru Afaceri Interne Ilva Johansson la o conferință de presă în timpul unei vizite în Estonia, care a fost difuzată pe site-ul Comisiei Europene.

Comisarul UE a spus că aproape jumătate dintre refugiații ucraineni care sosesc în statele membre ale UE sunt copii.

“Acum foarte puțini au solicitat azil-un număr foarte mic. Un număr semnificativ au solicitat acum protecție temporară. Am văzut înregistrarea a foarte puțini minori care nu au fost însoțiți. Am văzut mai multe rapoarte de trafic de persoane. Dar trebuie să vă spun că acest lucru este cu adevărat îngrijorător”, a spus Johansson.

Ea a menționat că se știe despre un număr mare de orfani din Ucraina și că mulți copii s-au născut de mame surogat, dar părinții lor nu i-au luat.

“Există un risc imens ca copiii vulnerabili să fie traficați sau să devină victime ale adopției forțate. Știm cu toții din experiență că atunci când avem fluxuri mari de migrație, există întotdeauna oameni care beneficiază de situație și folosesc femeile și copiii vulnerabili ca victime ale traficului de persoane”, a spus Johansson.

Ea a spus că, din acest motiv, a fost activată o rețea de coordonatori care se ocupă de prevenirea traficului de persoane.

război împotriva Ucrainei:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.