fotografie: facebook.com/DSNSDon

Viceprim-ministrul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, Irina Vereshchuk, a declarat că patru din cele șapte coridoare umanitare au funcționat astăzi.

ea a spus acest lucru într-un mesaj video.

“Patru dintre cele șapte coridoare umanitare au funcționat astăzi. În total, 7 mii 295 de persoane au fost evacuate”, a menționat Vereshchuk.

În special, 3 mii 985 de persoane au sosit astăzi de la Mariupol la Zaporozhye cu autobuzele din Berdyansk și transportul privat.

Potrivit acesteia, 11 autobuze au fost aduse astăzi pentru a evacua locuitorii Mariupol din Berdyansk, care au ajuns deja în orașul Zaporozhye.

“Mâine dimineață intenționăm să trimitem încă 5 duzini de autobuze din Zaporozhye în direcția Mariupol. Locul principal pentru îmbarcarea acestor autobuze în Berdyansk este piața din fața complexului sportiv al orașului din Berdyansk, pe autostrada Melitopol 27”, a spus ministrul.

Ea a adăugat că există o linie telefonică în Berdyansk, pe care o puteți contacta pentru a obține ajutor cu cazare temporară și evacuare în Zaporozhye. Funcționează prin numere: +38 097 551 59 17, +38 050 439 75 29, și, de asemenea, 3 62 76 și 3 52 52.

“Am purtat discuții astăzi pentru ca unele autobuze să poată ajunge și evacua locuitorii Mariupol din orașul Mangush mâine, precum și așezările de coastă din zona Mangush, în special Melekino. Vă reamintesc încă o dată că mașinile private ale locuitorilor din Mariupol care se deplasează de-a lungul traseului continuă să fie realimentate în Berdyansk”, a adăugat Vereshchuk.

Șeful Ministerului Integrării a reamintit adresele pentru realimentarea autoturismelor: Bulevardul Vostochny, autostrada 4a și Melitopol, 87B.

Ea a raportat, de asemenea, că în regiunea Kiev, 2 mii de persoane au fost evacuate din satul Bobrik la Brovary, din satul Tarasovka la Brovary – 1 mii 310 de persoane, din orașul Borodyanka în orașul Bila Tserkva, evacuarea a fost întreruptă pentru a doua zi la rând din cauza încălcării regimului tăcerii de către trupele de ocupație.

“De asemenea, vreau să spun că știu că există o mulțime de plângeri din partea cetățenilor cu privire la organizarea evacuării. Este vorba despre program, transport și toate astea. Dar vă rog să tratați aceste probleme cu înțelegere. Acestea nu sunt excursii turistice. Ăsta e război. Acestea sunt evacuări de război. Statul face tot posibilul. Principalul lucru pentru noi este să păstrăm viața și sănătatea cetățenilor. În același timp, îmi cer scuze pentru posibile inconveniente și unele inconsecvențe organizaționale. Dar toate acestea sunt rezultatul realităților din timpul războiului”, a rezumat ea.

Amintiți – vă că Vereshchuk subliniază că Rusia se pregătește pentru o provocare monstruoasă cu “laboratoarele biologice” mitice-atunci va da vina pe Occident pentru asta.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.