fost șef al conferinței de securitate din Munchen Wolfgang Ischinger/foto: WikipediaEx-șef al conferinței de securitate de la Munchen Wolfgang Ischinger/foto: Wikipedia

Germania ar trebui să transfere în curând în Ucraina armele disponibile în depozitele Forțelor Armate ale Germaniei.

Acest lucru a fost declarat de fostul șef al conferinței de securitate din Munchen, Wolfgang Ischinger, relatează DW. 

În opinia sa, cu acest pas, Germania ar recunoaște că ” în prezent securitatea sa este protejată în Ucraina de forțele armatei ucrainene.” 

“Din punctul meu de vedere, totul sugerează că partenerii occidentali, inclusiv Germania, ar trebui să organizeze sprijinul militar maxim posibil pentru Ucraina ACUM, și nu anul viitor”, a adăugat Ishinger.

Reamintim că Germania a furnizat Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă Mars II. Obuzierele autopropulsate panzerhaubitzen 2000 au sosit și în Ucraina.

De asemenea, primele trei arme autopropulsate antiaeriene Gepard și câteva zeci de mii de cartușe au sosit deja din Germania în Ucraina.

În total, Ucraina va primi 30 de tancuri Gepard cu muniție de la Bundeswehr. Și trei lansatoare de rachete multiple Mars II și 10 obuziere autopropulsate Panzerhaubitzen 2000 au sosit deja din depozitele Bundeswehr.

Sosirea armelor din Germania în Ucraina a fost confirmată de șeful Biroului prezidențial, Andrei Ermak. “Mars II MLRS a fost deja transferat în Ucraina de către aliații noștri germani”, a raportat el.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.