Wilson chemat să oprească agresorul/REUTERS Wilson chemat să oprească agresorul/REUTERS

Dacă lumea nu reușește să-l oprească pe dictatorul rus Putin, el ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei.

Damon Wilson, președinte și CEO al Fundației Naționale americane pentru Democrație, admite o astfel de posibilitate, scrie Apostrof. Acum diplomatul este la Kiev.

El a subliniat că Putin nu trebuie subestimat-evenimentele recente arată acest lucru.

“Trebuie să înțelegem acest lucru. Mulți ucraineni nu au crezut că va ataca Ucraina, în ciuda cantității mari de informații care confirmă intențiile sale, și a făcut-o. Pe de o parte, rușii vor să folosească teama de arme nucleare pentru a intimida Occidentul, pentru a opri ajutorul occidental pentru Ucraina. Dar singura modalitate de a evita escaladarea este de a arăta forță și de a ajuta Ucraina să oprească acest război. Dacă încercăm să împiedicăm utilizarea armelor nucleare tactice, nu trebuie să cedăm. Este necesar să oprim infractorul”, spune diplomatul.

Expertul American evaluează ora curentă ca fiind periculoasă.

“Nimeni nu vrea ca Ucraina să sufere și mai mult. Dar știm că atâta timp cât Rusia nu renunță la intențiile sale cu privire la Ucraina, orice este posibil”, a concluzionat el.

amenințările nucleare ale Federației Ruse

Anterior, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a sugerat că în viitor statul său ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. Ulterior, el nu a exclus din nou o astfel de posibilitate, dar Ministerul rus de Externe a declarat că nu vor folosi arme nucleare.

Înainte de aceasta, Președintele Vladimir Zelensky a avertizat că lumea ar trebui să se pregătească pentru o grevă nucleară a agresorului. La rândul său, consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a avertizat conducerea Federației Ruse împotriva grevelor nucleare pe teritoriul Ucrainei.departamentul de Stat al SUA a amenințat Kremlinul cu consecințe în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *