După ce apărătorii Ucrainei au distrus nava amiral a flotei ruse a Mării Negre, crucișătorul cu rachete Moskva, Federația Rusă a pierdut aproximativ 10% din puterea sa de luptă navală în Marea Neagră.

Nava a fost un hub de comunicații, a îndeplinit un rol de coordonare și ar putea acoperi, în special, aterizarea în Odessa, iar acum nu există o astfel de posibilitate, a spus el tsn.ua cercetător principal la Centrul Belfer de la Harvard Kennedy School, general de brigadă pensionat Kevin Ryan.

“Prin urmare, 10% a fost pierdut… Rusia dorește în mod clar să controleze mai mult regiunea Mării Negre. Și de aceea încearcă să profite de atât de mult teren în sudul Ucrainei pentru a tăia Ucraina din Marea Neagră. Dar nu va fi o victorie pentru Rusia dacă flota lor din Marea Neagră nu este acolo pentru a controla marea și Oceanul”, crede expertul.

Amintiți-vă că pe 13 aprilie, rachetele ucrainene Neptun au lovit Moscova și un incendiu a izbucnit la bord. Mai târziu, crucișătorul “Moscova” sa scufundat, iar căpitanul navei Anton Kuprin a fost ucis.

Crucișătorul scufundat este nava de război rusă pe care polițiștii de frontieră ucraineni de pe insula Zmeiny au trimis-o la trei scrisori la sfârșitul lunii februarie.

Este demn de remarcat faptul că trupele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie și au atacat facilitățile militare și civile, în special, au tras la Odessa din artileria navală. Autoritățile au avertizat că există o amenințare cu aterizarea inamicului în Odessa.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.