Danilov a răspuns, Belarus pregătește o ofensivă împotriva Ucrainei/UNIANDanilov a răspuns Dacă Belarus pregătește o ofensivă împotriva Ucrainei/UNIAN

Ucraina urmărește îndeaproape declarațiile și acțiunile președintelui nerecunoscut al Belarusului Alexander Lukashenko și este, de asemenea, clar conștient de potențialele amenințări.

Acest lucru a fost declarat de către secretarul Consiliului Național de securitate și Apărare al Ucrainei Oleksiy Danilov într-un interviu cu Ukrinform.

“Înțelegem ce se întâmplă pe teritoriul Belarusului, urmăm declarațiile pe care le face Lukashenka, suntem conștienți de amenințarea care poate exista din această parte”, a spus el.

Secretarul NSDC a menționat că, pe lângă crearea unei noi comenzi operaționale în sudul Belarusului, Iskanderii ruși sunt staționați acolo. Cu toate acestea, depinde doar de armata noastră dacă Ucraina va putea să dețină apărarea în această direcție.

“Când pe 24 februarie nimeni nu credea că vom ține apărarea, am ținut-o. Mai mult, am eliberat regiunile Kiev, Sumy, Chernihiv de invadatori”, a subliniat secretarul NSDC.

Danilov a recunoscut că, înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse, președintele Vladimir Zelensky a avut numeroase întâlniri cu armata. La întrebarea sa dacă putem rezista, comandantul – șef al Forțelor Armate din Ucraina Valery Zaluzhny a răspuns destul de clar – “doar o luptă o poate arăta.”

“de asemenea, răspunzând la întrebarea dvs., pot spune: doar o bătălie poate arăta pregătirea forțelor noastre armate”, a spus Danilov.

Citește și:  administrația militară de la Kiev a povestit despre noua ofensivă a invadatorilor din capitală Administrația militară de la Kiev a spus despre noua ofensivă a invadatorilor din capitală  al Treilea Război Mondial a început: Istoricul a prezis un sfârșit rapid al războiului din Ucraina cu o singură condiție Al Treilea Război Mondial a început: Istoricul a prezis sfârșitul rapid al războiului din Ucraina cu o singură condiție  Rusia trage trupe și echipamente la granița cu regiunea Sumy Rusia trage trupe și echipamente la granița cu regiunea Sumy  împușcăturile au devenit mai frecvente între armata rusă și cei mobilizați din LDPR-Marchenko Luptele au devenit mai frecvente între armata rusă și cei mobilizați din “LDPR” – Marchenko  instructorii din Belarus au început să antreneze recruți ruși Instructori din belarus a început de formare recruți ruși

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Danilov a recunoscut că Ucraina nu se aștepta la o invazie de pe teritoriul Belarusului pe 24 februarie. Cu două zile înainte de război, Ministrul Apărării Alexei Reznikov a vorbit cu omologul său din Belarus și a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Președintele Serviciului de grăniceri de Stat din Ucraina, Serghei Deineko, a vorbit cu șeful grănicerilor din Belarus cu o zi înainte de război. Și, de asemenea, a asigurat că nu va exista nicio agresiune din partea țării sale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.