APU a capturat un pilot Wagnerian /fotografia Ministerului ApărăriiAPU a capturat un pilot Wagnerian/fotografia Ministerului Apărării

Armata ucraineană a doborât un avion rus de atac Su-25 lângă Svitlodarsk, Regiunea Donețk. Pilotul “Wagnerian” a fost capturat.

Acest lucru a fost raportat pe Facebook de jurnalistul ucrainean Yuriy Butusov.

Potrivit acestuia, aeronava de atac rusă este un trofeu al soldaților celei de-a 72-a brigăzi mecanizate separate numite după cazacii Negri. El a fost aterizat pe 18 iunie printr-o lovitură de la sistemul de Rachete Antiaeriene portabile Igla.

Apărătorii ucraineni au reușit să-l captureze pe pilotul rus Andrey Fedorchukov. În timpul interogatoriului, el a mărturisit că a fost mercenar al companiei militare private a lui Wagner.

 Fedorchuk cu familia sa/fotografie facebook.com/butusov.yuriy Fedorchuk cu familia sa/fotografie facebook.com/butusov.yuriy

Fedorchuk a primit 205 mii de ruble pe lună pentru participarea sa la războiul împotriva Ucrainei. La 18 iunie, a primit ordinul de a ataca o fortăreață a Forțelor Armate din Ucraina. Anterior, pilotul a zburat pentru a bombarda orașele ucrainene.

Ocupantul captiv avea cu el un navigator al companiei americane Garmin și un smartphone cu programul ProNebo pentru o navigare mai precisă.

“Aviația rusă are mari probleme cu navigația. Ei nu au încredere în Glonass lor, toată lumea ar folosi American. Mă întreb câte harmine sunt folosite de Forțele Armate ale Federației Ruse și pot americanii să-și urmărească mișcările? Ar fi date valoroase”, a spus Butusov.

Jurnalistul l-a numit pe Fedorchukov un “premiu important”, deoarece ocupantul Rusiei îi tratează pe “Wagnerieni” într-un mod special. 

“Fedorchuk speră cu adevărat la un schimb-înțelege că este un mercenar și este posibil să nu fie pus la schimb și poate suferi pentru crimele sale. Wagnerienii din Ucraina au un cont special, mâinile lor sunt până la coate în sânge, sunt specialiști în uciderea civililor”, scrie jurnalistul.

Trebuie adăugat că Su-25 este un avion de atac infrasonic blindat cu un singur loc conceput pentru a oferi sprijin aerian în zona de luptă zi și noapte în condiții de vizibilitate vizuală a țintei, precum și distrugerea obiectelor cu coordonate specificate în caz de vreme de zbor. 

Citește și:  cât de puternică este Armata Belarusului: câte tancuri, avioane și sisteme de rachete există în ea Cât de puternică este armata belarusă: câte tancuri, avioane și sisteme de rachete sunt în ea  inamicul a întărit trupele în direcția Novopavlovsky și este ancorat lângă Svyatogorsk-Statul Major General Inamicul a întărit trupele în direcția Novopavlovsky și este înrădăcinat lângă Svyatogorsk – Statul Major General  Mass-media a calculat câte elicoptere Ucraina a pierdut în timpul zborurilor către Azovstal Mass-media calculat cât de multe elicoptere Ucraina a pierdut în timpul zborurilor către Azovstal  APU a arătat cum Lansatorul suedez de grenade AT4 a rupt echipamentul ocupanților în bucăți (video) APU a arătat cum Lansatorul suedez de grenade AT4 a rupt echipamentul ocupanților în bucăți (video) Federația Rusă este fortificată pe insula Snake și lasă navele de aterizare acolo - apărarea Sudului Federația Rusă se întărește pe insula Zmeiny și lasă navele de aterizare acolo – apărarea Sudului

după cum a raportat UNIAN mai devreme, un avion rus de atac Su-25 s-a prăbușit în regiunea Belgorod care se învecinează cu Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.