jurnaliștii au povestit cum funcționează pe Facebook Tunarii/Marina ucraineană a Forțelor Armate din Ucraina.Jurnaliștii au povestit cum funcționează pe Facebook Tunarii/Marina ucraineană a Forțelor Armate din Ucraina.

La aproape patru luni de la invazia rusă pe scară largă, războiul s-a transformat într-o ciocnire de artilerie, din care Ucraina iese victorioasă mai des decât invadatorii ruși.

Jurnaliștii cunoscutei publicații germane Der Spiegel scriu despre acest lucru, capturând un duel de artilerie live în regiunea Mykolaiv.

Se remarcă faptul că tactica armelor autopropulsate ucrainene este să se rostogolească rapid într-o poziție, o salvă rapidă și să se retragă înainte de a fi detectată de dronele inamice. Astfel, este posibilă păstrarea majorității absolute a echipamentelor.

Dimineața de iunie, undeva în vastele câmpuri ale regiunii Mykolaiv din sudul țării. Doi soldați sar din obuzierul ucrainean 2S1, aleargă 50 de metri și fixează cercul de țintire pe un trepied. Comandantul bateriei strigă coordonatele țintei, iar tunarul încarcă arma. Cu un urlet asurzitor, tunul trage două focuri în succesiune rapidă, după care decolează imediat și dispare în tufișuri, ascunzându – se de dronele inamice-jurnaliștii germani descriu ceea ce au văzut.

Ei observă că Ucraina nu își poate permite să lupte altfel din cauza lipsei de putere de foc. Rușii nu au astfel de probleme – au suficientă artilerie și muniție și, spre deosebire de începutul războiului, își concentrează toată puterea de foc asupra Donbassului, spune articolul.

Citește și:  generalul a explicat ce se va schimba livrarea MLRS pe distanțe lungi în Ucraina Generalul a explicat că livrarea MLRS cu rază lungă de acțiune în Ucraina se va schimba APU a arătat imagini ale operațiunii de luptă a sistemului de apărare aeriană OSA pe drona rusă Orlan - 10 (video) APU a arătat imagini ale operațiunii de luptă a sistemului de apărare aeriană OSA pe drona rusă Orlan-10 (video)  Tunarii ucraineni din sud au prăjit cu măiestrie pozițiile ocupanților (video) Tunarii ucraineni din sud au “prăjit” cu măiestrie pozițiile ocupanților (video)

Amintiți-vă că în ajunul Washington Post a publicat un articol de avertizare cu titlul pesimist “Ucraina se execută din muniție, în timp ce perspectivele de pe câmpul de luptă sunt din ce în ce vagi”

Articolul se concentrează pe faptul că Ucraina rămâne fără muniție și are mult mai puține arme în comparație cu Rusia. În același timp, noile sisteme de arme occidentale promise sosesc, dar prea încet și în cantitate insuficientă pentru a împiedica succesele treptate ale Rusiei în Donbas.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.