există o catastrofă umanitară în stafide , sunt necesare coridoare umanitare/fotografie de Vladimir Matsokin.

Există o catastrofă în stafidele din regiunea Harkov. Orașul este tăiat în jumătate, nu există acces la ajutor umanitar.

Acest lucru a fost anunțat de deputatul primarului Izyum pentru afaceri umanitare Vladimir Matsokin.

“Orașul Izyum este asediat de două săptămâni. Fără apă, fără lumină, căldură, alimente, medicamente, comunicare. Situația nu este mai bună decât Mariupol”, scrie Matsokin.

El observă că Primăria primește informații că cei care au supraviețuit bombardamentului mor din cauza bolilor și a lipsei de medicamente. Nu există nimeni care să îngroape, precum și să ofere îngrijiri medicale. 

“Nu există nicio modalitate de a aduce ajutor umanitar, care este în cantitate suficientă. Nu există nici o modalitate de a scoate oamenii. Inamicul bombardează insidios drumul spre Slavyansk, iar drumul de la Harkov este controlat de ocupant. Stafidele sunt pe punctul de a”, spune viceprimarul.

Acum orașul este tăiat în jumătate și nu există comunicare între părți. Matsokin solicită organizarea rapidă a coridoarelor umanitare pentru ambele părți ale orașului.

“Stafidele au nevoie urgentă de coridoare umanitare din două părți (din Kharkiv și din Slavyansk) pentru livrarea de bunuri umanitare. Stafidele au nevoie de coridoare verzi de ambele părți pentru a evacua cetățenii. Îi rog pe toți cei implicați în rezolvarea acestor probleme să găsească o cale de ieșire”, a adăugat el.

după cum a raportat UNIAN, pe 10 martie, 44 de autobuze de evacuare cu 2.000 de persoane au părăsit Izyum.

cu o zi mai devreme, pe 9 martie, zeci de autobuze care au plecat pentru oameni nu au intrat în stafide, la fel ca un convoi umanitar cu mâncare, apă, haine calde și alte lucruri.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.