atac aerian asupra maternității și Spitalului de copii din Mariupol a ucis cel puțin 3 persoane/foto prin REUTERS

Primarul Mariupol Vadim Boychenko a înregistrat un mesaj video despre situația catastrofală din oraș.

Potrivit acestuia, trupele rusești bombardează zone rezidențiale și nu permit livrarea ajutorului umanitar.

“În a 15-a zi există un război cinic și distructiv împotriva umanității. Două zile de iad, Armaghedon, pe care trupele ruso-fasciste le-au aranjat pentru noi. Ei trag cinic din armele interzise – “Grads”, obuziere-în zonele rezidențiale. Astăzi au împușcat cinic serviciul de urgență de Stat. La fiecare 30 de minute, aviația a intrat în orașul Mariupol, a lucrat în zone rezidențiale, ucigând civili, bătrâni, femei, copii. Este aceasta măreția armatei ruse astăzi? Acesta este cinismul. Acesta este un genocid pe care armata rusă, condusă de teroristul lor Putin, l-a organizat împotriva Pașnicului Mariupol”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, ocupanții “țin în mod cinic captivi 400.000 de locuitori din Mariupol, care așteaptă cu speranță în fiecare zi un coridor umanitar”, susținând că acesta ar exista.

“Și ne luptăm, ne luptăm, alergăm în mine, tancuri, suntem loviți de absolvenți. Dar încărcătura umanitară nu a reușit să ajungă în orașul ocupat Mariupol pentru a șasea zi în regimul “tăcerii” declarate de Federația Rusă. Acesta este cel mai înalt nivel de cinism din partea Federației Ruse. Ei duc un război distructiv”, a spus Boychenko.

El a adăugat că, cu toate acestea,” există o luptă la toate nivelurile ” și se lucrează pentru a se asigura că coridorul umanitar are loc.

“suntem puternici pentru că suntem ucraineni. Ne iubim pământul, ne iubim țara”, a rezumat primarul.

anterior, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a înregistrat un mesaj video către poporul ucrainean, în care a vorbit despre blocada lui Mariupol de către ocupanți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.