documentele pot indica faptul că Rusia pregătește un atac terorist/foto SPRAVDI

În Ucraina, au găsit o altă confirmare a pregătirii de către Rusia a unui atac chimic.

Acest lucru este raportat de canalul telegram al Centrului pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor SPRAVDI. Astfel, prezența specialiștilor chimici a fost detectată în contingentul de ocupație al Federației Ruse.

Se remarcă faptul că în urmă cu patru zile, ca urmare a unei bătălii cu trupele rusești lângă Staromlinovka (la sud de Velikaya Novoselka, regiunea Donetsk), un număr mare de ocupanți au fost distruși. 

Printre numărul mare de documente primite de armata rusă, a fost găsit un certificat al unui ofițer al Forțelor Armate ale Federației Ruse de specializare îngustă în numele lui Aftaev Alexander Viktorovich. 

Potrivit documentelor, înainte de moartea sa în Ucraina, Aftaev a servit în unitatea militară 21222 – și aceasta este “direcția Federală pentru depozitarea și distrugerea în siguranță a Armelor Chimice” din orașul Penza. Înainte de a servi în armată, a absolvit Institutul Militar de Securitate Biologică și chimică din Saratov.

Astfel, documentele obținute pot indica faptul că Rusia pregătește un atac terorist împotriva Ucrainei cu utilizarea armelor chimice.

Anterior, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia este capabilă să folosească arme chimice în Ucraina. 

După cum știți, după invazia Ucrainei, Federația Rusă face afirmații absurde despre armele biologice și chimice. Ministerul rus al Apărării a susținut că partea ucraineană pregătește provocări cu utilizarea armelor chimice.Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a menționat că în Ucraina nu se dezvoltă arme chimice sau alte arme de distrugere în masă.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.