Duda a numit numărul de arme furnizate Ucrainei  photo UNIANDuda numit numărul de arme furnizate Ucrainei foto UNIAN

Polonia a trimis Ucrainei peste 240 de tancuri și aproape 100 de vehicule blindate ca parte a asistenței pentru lupta împotriva ocupanților ruși.

Acest lucru a fost spus de Președintele Poloniei Andrzej Duda într-un interviu acordat ediției germane a Bild.

“Ucraina are nevoie de arme grele, tancuri. Acestea sunt nevoile Ucrainei. Am vorbit cu președintele Zelensky acum două zile. M-a întrebat din nou. Am trimis tancuri, peste 240 de tancuri pe care Ucraina le poate deservi. Am trimis aproape 100 de unități de vehicule blindate și arme. Arme, Muniții, rachete. Am trimis arme în valoare totală de 2 miliarde de dolari”, a spus Duda.

Potrivit acestuia, Polonia se aștepta să primească un anumit număr de tancuri Leopard din Germania pentru a-și reface rezervele, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Citește și:  Polonia este gata să devină un garant al securității Ucrainei-Duda Polonia este gata să devină un garant al securității Ucrainei-DudaDuda a acuzat guvernul Scholz că a încălcat promisiunea de a furniza tancuri Duda a acuzat guvernul Scholz că a încălcat promisiunea de a furniza tancuri

“Este de la sine înțeles pentru noi că, în loc de vechile tancuri sovietice pe care le-am livrat în Ucraina, primim mai multe tancuri Leopard din Germania, nu cele mai moderne. Deoarece există versiuni mai vechi ale tancurilor Leopard în Polonia. Datorită acestui ajutor, am vrut să refacem puțin aceste stocuri. Am putea să le îmbătrânim și să le modernizăm în viitor – tot cu ajutorul industriei germane. Din câte știu, nu am primit nimic”, a spus Duda.

El a cerut, de asemenea, tuturor țărilor care pot ajuta Ucraina să furnizeze arme, de exemplu, artilerie. “Aceste arme sunt necesare pentru a opri invazia rusă”, a spus Duda.

După cum a raportat UNIAN, pe 7 iunie, Grecia a anunțat că va întârzia transportul BMP-1 sovietic către Ucraina cu cel puțin două luni, deoarece Germania întârzie transportul BMP Marder către Grecia. Fostul ministru grec al Apărării a spus că nu are nicio explicație pentru acest lucru – cu excepția acestui lucru: “Olaf Scholz nu vrea să ajute Ucraina direct și nu vrea să o recunoască deschis.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.