unitatea militară a solicitat acest echipament pentru nevoile sale/fotografie de către serviciul de presă al Consiliului MunicipalUnitatea militară a solicitat acest echipament pentru nevoile sale/foto serviciul de presă al Consiliului Municipal

echipamentul militar din războaiele trecute din fostul Glory Park din Ternopil va fi predat armatei.

după cum a fost informat UNIAN în serviciul de presă al Consiliului Municipal Ternopil, decizia corespunzătoare a fost luată astăzi de Comitetul Executiv al orașului.

Documentul spune că acest lucru a fost făcut în legătură cu invazia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei și, ținând cont de apelul uneia dintre unitățile militare.

În consecință, Comitetul Executiv a acordat permisiunea KP “Asociația parcurilor de Cultură și recreere din Ternopil”, în calitate de deținător de sold, de a transfera gratuit echipamentul militar în soldul unității militare, care se află la intrarea în Vechiul parc, care în 1971-1991 a fost numit oficial Parcul Gloriei.

“Vorbim, în special, despre transportatorul blindat de personal BTR–60P, BRDM și cannon. Unitatea militară a solicitat acest echipament pentru nevoile sale, deoarece vehiculele blindate pot fi reconstruite și aduse în stare de luptă. Iar armata va putea folosi tunul ca manechin pentru a viza depozitele de deșeuri”, a comentat primarul Serghei Nadal cu privire la decizia Comitetului Executiv al orașului.

Acum, în Ternopil, comisia din cadrul Consiliului Municipal studiază propunerile de proiect depuse pentru reconstrucția Vechiului parc. În total, Consiliul Municipal Ternopil a primit 13 idei de schițe în forme text și grafice.

Înainte de aceasta, locuitorii din Ternopil au semnat o petiție pentru dezmembrarea memoriilor soldaților Armatei Sovietice din Vechiul parc și reînhumarea lor în cimitir. De asemenea, locuitorii orașului sunt în favoarea dezmembrării structurii “flăcării veșnice” de pe așa-numitul Deal al Gloriei din Parcul Vechi.

După cum a raportat UNIAN, în septembrie 2014, Comitetul Executiv al orașului a decis deja să transfere doi transportatori de personal blindat din parc în armată. Apoi Nadal a explicat că comandantul batalionului “Sich” a făcut o cerere corespunzătoare. De ce această decizie a Comitetului Executiv nu a fost pusă în aplicare, Consiliul Local nu a explicat.

batalionul a trebuit să repare APC și BRDM, precum și să instaleze armele necesare pe ele, în mod independent.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.