echipamentul militar rus este descărcat în Belarus/foto de REUTERS

Echipamentul militar rus este descărcat în Regiunea Gomel din Belarus: tancuri, transportoare blindate, instalații de artilerie autopropulsate.

Acest lucru este raportat de serviciul Belarus De Radio Liberty.

Pe 17 și 18 martie, locuitorii locali au văzut echipamentul trecând prin Petrikov. Tancurile și alte arme sunt transportate de la calea ferată în oraș cu camioane speciale cu platforme, care sunt însoțite de mașini de poliție cu balize și sirene intermitente.

Între timp, în Petrikov, se construiește un feribot ponton peste Pripyat, prin care va fi posibil să ajungeți în districtul Lelchitsky care se învecinează cu Ucraina.

Aleksandr Lukașenko a declarat anterior că armata belarusă “nu a luat parte și nu intenționează să ia parte” la războiul din Ucraina. Armata americană a susținut că unele dintre rachetele lansate de Rusia în Ucraina au zburat încă de pe teritoriul Belarusului.Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a declarat pe 13 martie că probabilitatea participării directe a Forțelor Armate din Belarus la o operațiune militară împotriva Ucrainei rămâne ridicată.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.