APU Reține ofensiva Federației Ruse/foto REUTERS APU Reține ofensiva Federației Ruse/foto REUTERS

Faptul că rușii transferă forțele din direcția Zaporozhye a frontului în cealaltă sugerează că vor să cucerească Severodonetsk.

expertul militar Oleg Jdanov a declarat pentru Radio NV despre acest lucru.

El a adăugat că situația din Severodonetsk este dificilă, este imposibil să spunem unde se desfășoară clar linia frontală, dar APU deține cel puțin jumătate din oraș. De asemenea, APU deține apărarea lângă autostrada Lisichansk-Bakhmut.

“Severodonetsk este astăzi o sarcină politică, deși Herson este, de asemenea, o direcție amenințătoare pentru Federația rusă, deoarece avem succes acolo. Mic, dar un succes. Să vedem unde vom vedea acele trupe pe care le transferă din direcția Zaporozhye – spre Kherson sau Severodonetsk. Sunt mai hotărât că vor fi văzuți în direcția Severodonetsk”, a spus Jdanov.

el a comentat, de asemenea, situația de la granița cu Belarus.

Citește și:  parașutiștii din Lviv au distrus echipamentele inamice și 15 ocupanți: momentul a fost prins pe video Parașutiștii din Lviv au distrus echipamentele inamice și ocupanții 15: momentul a fost prins pe video  Rusia activează forțele lângă Izyum, se desfășoară bătălii pentru Severodonetsk - informații Britanice Rusia activează forțele lângă Izyum, luptele sunt în curs de desfășurare pentru Severodonetsk-informații Britanicepentru Odessa și Nikolaev pericolul din mare a crescut-Bratchuk pentru Odessa și Nikolaev pericolul din mare a crescut – Bratchuk

“Există o amenințare, dar modul în care va fi pusă în aplicare este, de asemenea, o întrebare. Faptul este că acolo unde își concentrează trupele astăzi, nu există cel mai bun loc pentru o ofensivă. Cred că un atac cu rachete este o mare amenințare din partea Belarusului către regiunile vestice ale Ucrainei”, a adăugat expertul.

Zhdanov a adăugat că probabilitatea unei ofensive din Belarus rămâne 50-50, trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru.

Anterior, s-a raportat că, potrivit informațiilor occidentale, trupele rusești depășesc numărul forțelor ucrainene în rezervele de muniție de 40 de ori.

Agențiile americane de informații au mai puține informații decât ar dori despre operațiunile Ucrainei, chiar dacă Statele Unite furnizează arme în valoare de miliarde de dolari. Potrivit oficialilor, serviciile speciale au mai multe informații despre forțele armate ruse – operațiunile planificate, succesele și eșecurile lor, decât despre situația din Ucraina. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.