Rusia a pierdut o treime din forțele de luptă terestre/foto REUTERS Rusia a pierdut o treime din forțele de luptă terestre/foto REUTERS

Pierderile armatei invadatoare a Federației Ruse în Ucraina pot constitui un record mondial pentru trupele care au efectuat invazia.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrel, la un briefing după reuniunea Consiliului Uniunii Europene la nivelul miniștrilor apărării de la Bruxelles.

“Dacă este adevărat că Rusia a pierdut aproximativ 15% din trupele sale de la începutul războiului, acesta este un record mondial al pierderilor armatei care invadează țara”, a subliniat Borrel. 

“Și aveți o listă de proprietăți pe care Rusia pare să le fi pierdut – tancuri, artilerie, drone. Acestea sunt pierderile care au fost confirmate. Este, de asemenea, o cantitate incredibilă de pierdere. Nu știu dacă pot recupera aceste pierderi. Dar numărul pierderilor armatei ruse este cu adevărat uimitor”, a spus Borrel.

Potrivit informațiilor Britanice, Rusia a pierdut o treime din forțele de luptă terestre pe care le-a adunat în februarie pentru a ataca Ucraina. Din această cauză, este puțin probabil să poată intensifica semnificativ ofensiva din Donbas în următoarele 30 de zile.

pierderile totale ale inamicului, conform celor mai recente date ale Statului Major General, sunt următoarele: armata ucraineană a eliminat 27 de mii 400 de invadatori. Aproximativ o mie de Rashiști au fost capturați.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.