A adus răniții din mediul complet: 28 OMBr a povestit despre isprava comandantului său de batalion/foto 28 OMBrEl a adus răniții din încercuirea completă: 28 OMBr a spus despre fapta comandantului său de batalion/foto 28 OMBr

Cea de-a 28-a brigadă mecanizată separată a Forțelor Armate ucrainene numită după Cavalerii campaniei de iarnă a spus povestea faptei locotenentului superior Serghei Tkachuk, care a scos soldații răniți din satul înconjurat.

După cum sa menționat în brigadă, în aprilie Tkachuk a primit o sarcină extrem de dificilă – să livreze arme luptătorilor înconjurați într-unul din sate și să evacueze răniții de acolo. 

“Mi s-a părut că acesta este un bilet dus, dar ordinele comenzii nu sunt discutate. Noaptea ne-am mutat pe mare. Drumul nu a fost ușor, am mers mai mult de patru ore în mijlocul unei furtuni”, a spus Viv.

Citește și:  comandanții ruși mint Kremlinul despre victoriile din Ucraina: conversație interceptată (audio) Comandanții ruși mint Kremlinul despre “victorii” în Ucraina: conversație interceptată (audio)  au ucis pe toți: luptătorii ucraineni distrug elita armatei ruse - interceptarea SBU (audio) “Au ucis pe toți”: luptătorii ucraineni distrug elita armatei ruse-interceptarea SBU (audio)

Locotenentul superior i-a avertizat în prealabil pe comandanții unităților înconjurate și a folosit focul de artilerie prietenos ca acoperire. În astfel de condiții, a început să transfere imediat armele și să ridice răniții.

“Rușii ne-au observat doar când plecau de acolo. Și apoi a început coșmarul. Barca a fost supraîncărcată, nu ne-am putut îndepărta repede. Și orcii ținteau – un alt metru și ar fi existat o lovitură directă asupra BMP-3. Și apoi valul ne-a coborât, iar proiectilul a zburat. Conexiunea a fost pierdută, compania a raportat că s-ar putea să nu ne întoarcem. Dar Dumnezeu a dat, totul a funcționat”, își amintește armata. 

călătoria pe mare a fost extrem de dificilă: apă înghețată, barca se scufundă treptat, răniții sunt îngrijorați că vor muri chiar în mare.

“Am aterizat mai departe decât destinația. Cine ar putea merge, sa mutat cu mine. Era dificil pentru ei, dar nu se puteau opri. Am ajuns la una dintre așezări, unde a fost chemată o echipă de căutare. … Singurul lucru care a fost înfricoșător a fost înec în acea furtună. Pentru că am vrut să salvez oameni. Cumnații mei mi-au spus că doar eu sunt capabil de așa ceva. Probabil că au încredere în mine”, spune Tkachuk.

Astfel, a fost posibilă salvarea a 10 apărători ai Ucrainei, acum primesc îngrijiri medicale, iar Tkachuk însuși continuă să efectueze misiuni de luptă. 

Tkachuk și-a început cariera militară în 1998 ca soldat. Din 2014, a apărat continuu Ucraina. Acum – în calitate de comandant al Batalionului 28 OMBr.

El a primit însemnele Ministerului Apărării al Ucrainei-arme de foc, pistol Glock-19. Și prin Decretul Președintelui Vladimir Zelensky din 18 mai, locotenentul superior a primit Ordinul gradului Bogdan Khmelnitsky III. 

soția și 2 fiice îl așteaptă acasă cu o victorie. 

După cum a scris UNIAN, pe 24 mai, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a spus că în cele trei luni ale războiului ruso-ucrainean pe scară largă, peste 15.000 de ucraineni au primit premii de stat, 115 au primit titlul de Erou al Ucrainei, dintre care 75 au fost postum.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *