Zhirokhov a spus despre viitoarea contraofensivă a Forțelor Armate din Ucraina/foto censor.net Zhirokhov a spus despre viitoarea contraofensivă a Forțelor Armate din Ucraina/foto censor.net

Scopul principal al viitoarei contraofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei din sudul Ucrainei nu va fi Kherson, ci noul Kakhovka, consideră expertul militar Mikhail Zhirokhov.

El a spus acest lucru apostrofului, precizând că un posibil atac asupra Herson ar duce la un număr mare de victime în rândul populației din cauza luptelor de stradă.

Potrivit acestuia, este necesar să vorbim cu atenție despre situația din Regiunea Herson – în unele zone acolo ocupanții se retrag fără luptă, realizând că au poziții proaste.

“Există o situație de neînțeles în unele zone locale. Dar cred că obiectivul principal al unei posibile contraofensive – repet că acum nu vedem o contraofensivă, ci deocamdată momente pregătitoare… Lovitura principală și contraofensiva nu vor fi pe Kherson, ci pe Novaya Kakhovka. Să spunem doar că este mai real decât să te implici în bătăliile de stradă din Kherson, va fi cu pierderi uriașe. Iar noua Kakhovka este mai avantajoasă din punct de vedere strategic și tactic pentru o contraofensivă”, a explicat Zhirokhov.

Expertul a adăugat că comanda AFU încearcă să facă totul pentru a evita victimele în rândul luptătorilor.

“Un atac direct asupra Kherson va fi foarte sângeros, este inacceptabil pentru noi. Prin urmare, toate aceste puncte vor avea ca scop asigurarea faptului că rușii înșiși predau Kherson, realizând că se află într-un fel de mediu sau semi-cerc”, a subliniat el.

ce se știe despre eliberarea viitoare a Herson

Foștii deputați ai poporului Igor Mosiychuk și Vitaly Kupriy au anunțat separat unul de celălalt seara, pe 22 iunie, despre presupusa ocupare a patru străzi din Kherson de către armata ucraineană.

politicienii s-au referit la “sursele”lor. 

La rândul său, consilierul șefului OP Alexey Arestovich, comentând informațiile difuzate de ex-parlamentari, a declarat că Banca ” nici nu o confirmă, nici nu o respinge.”

Potrivit rezumatului Statului Major General, ocupanții consolidează pozițiile defensive în regiunea de Sud și vor încerca în curând să lanseze un asalt pentru a ajunge la granița administrativă a regiunii Herson.

Ministerul Apărării a declarat că zvonurile despre ocuparea anumitor străzi din Herson de către Forțele Armate ale Ucrainei sau transferul de arme către anumite domenii de politică dăunează doar Forțelor Armate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.