APU avansează pe prima linie în regiunea Kherson/foto Statul Major General APU avansează pe prima linie în regiunea Kherson/foto Statul Major General

În direcția Kherson, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei continuă să avanseze activ pe prima linie și să ne elibereze teritoriile de invadatorii ruși. 

Acest lucru a fost declarat de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina Valery Zaluzhny în timpul unei conversații cu omologul său American, generalul Mark Milli.

Potrivit lui Zaluzhny, inamicul continuă să-și concentreze eforturile principale în nordul regiunilor Luhansk și Donetsk, încercând să înlăture Forțele Armate ucrainene din pozițiile lor. Operațiunile militare Active se desfășoară în direcțiile Izyum-Slavyansk, Svyatogorsk-Slavyansk, Lisichansk-Soledar, Lisichansk-Seversk, Popasnaya-Soledar.

Comentând situația din direcția sudică a frontului, comandantul-șef ia informat pe colegul său că forțele de apărare continuă să elibereze așezările de la ruși. Rețineți că nu anunță acum ce așezări armata noastră a reușit deja să elibereze.

În plus, în timpul conversației, generalul american Mark Milli a remarcat eficacitatea sistemelor ucrainene de rachete și artilerie, în special utilizarea M142 HIMARS.

Am discutat despre ritmul și volumul livrărilor de asistență tehnică internațională. Am subliniat că partea ucraineană este în mod clar conștientă de responsabilitatea pentru fiecare armă și nu îi va permite să cadă în mâinile teroriștilor, a subliniat comandantul–șef.

După cum a scris deja UNIAN, locuitorii din Regiunea Herson sunt îndemnați să evacueze urgent, iar cei care nu pot părăsi regiunea ar trebui să pregătească adăpost, precum și o aprovizionare cu apă și hrană pentru perioada în care va avea loc dezocuparea regiunii.

Primul vicepreședinte al Consiliului Regional Herson, Yuri Sobolevsky, a dat asigurări că APU va lucra “cât mai atent posibil, chirurgical” pentru a salva viețile oamenilor, “dar războiul este război

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.