jurnalist a spus De ce Putin nu ordonă utilizarea armelor nucleare  foto REUTERSJurnalistul a spus De ce Putin nu dispune utilizarea armelor nucleare foto REUTERS

Elita forțelor de securitate ruse înțelege că războiul împotriva Ucrainei a fost de fapt pierdut, motiv pentru care președintele rus Vladimir Putin nu le ordonă să folosească arme nucleare, deoarece înțelege că este posibil să nu îndeplinească ordinul și acest lucru va declanșa o lovitură de stat.

Hristo Grozev, jurnalist de investigație al Grupului Internațional Bellingcat, a povestit despre acest lucru într-un comentariu la Radio Liberty.

“Cred că elita informată din interiorul forțelor de securitate este cea care înțelege că războiul este pierdut. Pentru că războiul a fost încadrat doctrinar ca ceva care trebuia terminat într-o săptămână. Ceea ce se întâmplă acum este un fel de “al doilea” război, care nu a fost încă pierdut până la sfârșit. Dar primul a fost deja pierdut. Asta e sigur. Șansa de a câștiga al doilea război nu este, de asemenea, garantată. Vedem prognoze care nu pot fi numite optimiste din punct de vedere rusesc, de la cei care sunt suficient de informați și își pot exprima opinia mai liber”, a explicat Grozev.

Citește și:  jurnalistul Hristo Grozev a prezis rezultatul războiului din Ucraina (video) Jurnalistul Hristo Grozev a prezis rezultatul războiului din Ucraina (video) Rusia vrea să ia Odessa și Nikolaev-jurnalist Bellingcat Rusia vrea să ia Odessa și Nikolaev-jurnalist Bellingcat investigator Bellingcat pe zvonuri despre sănătatea lui Putin: nu va fi în șase luni investigator Bellingcat pe zvonuri despre sănătatea lui Putin:”nu va fi în șase luni”

Potrivit acestuia, elita forțelor de securitate consideră că există foarte puține modalități de a câștiga războiul fără mobilizare, dar Putin nu o declară din cauza probabilității unei explozii sociale.”și există pesimism în rândul forțelor de securitate, cum să ieșim din asta”, a spus jurnalistul.

În opinia sa, dacă Putin ordonă utilizarea armelor nucleare, atunci unul dintre făptași va refuza să o facă. Acest lucru se datorează faptului că nu există nicio certitudine în rândul forțelor de securitate dacă președintele Federației Ruse va fi la putere în trei luni și dacă va putea să-i protejeze.

“Acest refuz va declanșa, cel mai probabil, o lovitură de stat, deoarece după refuzul chiar și a uneia dintre aceste piramide de responsabilitate de a îndeplini ordinul țarului, totul va coborî foarte repede. Pentru ca Putin să decidă să ordone utilizarea armelor nucleare, trebuie să fie sigur că toată lumea va urma ordinea într-un lanț. Pentru că înțelege că, chiar dacă unul dintre cei cinci care trebuie să apese în mod constant butoanele nu respectă ordinea, va fi un semnal de neascultare și, eventual, chiar moartea fizică a lui însuși”, a explicat Grozev.

“Prin urmare, înainte de el (Putin – ed.) nu este sigur că totul va fi îndeplinit, el nu va da această ordine. Și de ce crede sau poate crede că cineva nu va urma ordinul? Acesta este chiar sentimentul din interiorul forțelor de securitate că nu totul este clar: dacă Putin va fi la putere în trei luni. Prin urmare, nu pot accepta garanții de la el că le va garanta siguranța”, a adăugat jurnalistul de investigație.

el vede, de asemenea, cel mai mare potențial de protest printre forțele de securitate cele mai informate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.