Statul Major General a spus despre situația din față pe 5 mai/Foto REUTERSStatul Major General a spus despre situația din față pe 5 Mai/foto de REUTERS

Invadatorii au încercat fără succes să captureze Popasna și Rubezhnoye și să continue ofensiva în direcțiile estuarului și Severodonetsk.

Acest lucru este raportat de către Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina, în rezumat la ora 18:00.

“Inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Luhansk și pentru a menține coridorul terestru între aceste teritorii și Crimeea ocupată”, se spune în mesaj.

În același timp, inamicul provoacă tensiuni în regiunea transnistreană a Moldovei și pe teritoriul Belarusului, se regrupează, ia măsuri pentru a umple muniția și combustibilul și încearcă, de asemenea, să îmbunătățească poziția tactică a trupelor sale.

Se remarcă faptul că în teritoriile ocupate temporar, ocupanții continuă să jefuiască produsele întreprinderilor agricole și să acuze Guvernul Ucrainei că a creat o catastrofă umanitară pe teritoriul controlat de ocupanți.

Invadatorii imită, de asemenea, activitățile umanitare cu distribuirea demonstrativă a pachetelor alimentare și a medicamentelor către rezidenții locali.

“Inamicul continuă să lanseze atacuri cu rachete împotriva instalațiilor de infrastructură de transport pentru a preveni circulația proviziilor umanitare și a asistenței tehnico-militare. Utilizarea mortarelor și a artileriei continuă aproape de-a lungul întregii linii de contact”, a adăugat Statul Major General.

Inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcțiile Volyn și Polessky, cu toate acestea, forțele armate din Belarus au remarcat aducerea unităților individuale la cele mai înalte niveluri de pregătire în luptă în scopul verificării.

În direcția Seversky, echipamentele de Inginerie a pozițiilor din zonele de frontieră din regiunea Kursk continuă acum.

În direcția Slobozhansky, inamicul a încercat să restabilească pozițiile pierdute în zona orașului Harkov, a efectuat o încercare ofensivă nereușită în zona așezării Stary Saltov.

“Datorită pierderilor sanitare constante de personal, inamicul construiește sistemul de sprijin medical al trupelor, folosind o rețea de instituții medicale civile din teritoriile ocupate temporar din regiunea Harkov. Un spital a fost echipat de ocupanți pe baza spitalului orașului Kupyansk”, a adăugat Statul Major General.

În plus, inamicul nu încetează să încerce să îmbunătățească poziția tactică a unităților sale în zona orașului Izyum, efectuează bombardarea artileriei așezărilor din apropiere, dar nu are succes.

Din cauza pierderilor semnificative, inamicul a retras unități din Divizia A 4-a de tancuri a Armatei 1 tanc și a 106-a divizie aeriană a Forțelor Armate ale Federației Ruse pentru restaurare.

În direcția Donetsk, inamicul a încercat să captureze Popasnaya, să preia controlul deplin asupra orașului Rubezhnoye și să ofere condiții favorabile pentru continuarea ofensivei în direcțiile orașelor Liman și Severodonetsk, dar nu a avut succes.

În direcția Bugului sudic, inamicul și-a concentrat eforturile asupra echipamentelor de fortificare a pozițiilor, reaprovizionarea muniției, a combustibilului și a mijloacelor logistice.

“Măsurile Administrative și polițienești continuă în teritoriile ocupate temporar. Ocupanții continuă să efectueze măsuri de filtrare în raport cu rezidenții locali, împiedicând evacuarea pe teritoriul controlat de autoritățile ucrainene. În același timp, ocupanții iau măsuri pentru a reface pierderile de personal din cauza pregătirii accelerate a personalului militar în baza contractului”, se arată în rezumat.

Reamintim că Forțele Armate ale Ucrainei au eliminat 24.700 de soldați ruși. De asemenea, au distrus 1.092 de tancuri, 499 de sisteme de artilerie și 196 de luptători, a raportat Centrul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *