guvernul ucrainean încearcă să deblocheze Mariupol prin mijloace diplomatice/foto ua.depositphotos.com Guvernul ucrainean încearcă să deblocheze Mariupol prin mijloace diplomatice/foto ua.depositphotos.com

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky observă că deblocarea Mariupolului prin mijloace militare nu este încă posibilă.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul Canadian Justin Trudeau.

“Este imposibil să deblocăm orașul Mariupol prin mijloace militare. Acest lucru nu este posibil pentru ziua de azi. Și am vorbit deschis despre asta. Ucraina nu are astfel de arme grele pentru a debloca Mariupol prin mijloace militare”, a subliniat Zelensky.

El a adăugat că autoritățile încearcă să rezolve această problemă diplomatic.

“Calea diplomatică a dus la faptul că toți civilii au fost scoși astăzi din uzina blocată Azovstal”, a spus șeful statului.

În ceea ce privește luptătorii care sunt sub asediu la uzina Azovstal, Zelensky a subliniat:

“Armata rusă, armata rusă, conducerea armatei și conducerea politică a Federației Ruse nu doresc să elibereze armata noastră.”

Zelensky a adăugat că negociatorii din Turcia, Israel și Elveția au fost invitați să ajute în această chestiune. În plus, Franța, Organizația Națiunilor Unite și reprezentanții conducerii Comitetului Internațional al Crucii Roșii au încercat să rezolve această problemă.

“Rusia schimbă armata doar dacă sunt prizonieri – pentru prizonieri. Asta e situația. Acesta este un răspuns din partea Federației Ruse. Nu există alte răspunsuri”, a spus Zelensky.

evacuarea din Azovstal: ceea ce este cunoscut

După cum a raportat UNIAN, trupele rusești au înconjurat Mariupol în primele zile ale unei invazii pe scară largă a Ucrainei. La 1 mai, a început evacuarea civililor care se ascundeau într-un adăpost de bombe la Azovstal.

Pe 3 mai, invadatorii ruși au început să asalteze planta. Inamicul a folosit vehicule blindate și tancuri, a încercat să aterizeze trupe folosind bărci și a atras un număr imens de infanterie.

Acum, rușii continuă să bombardeze intens Azovstal, au existat mai mult de 25 de ieșiri inamice în timpul nopții, în special de la bombardiere. Inamicul lucrează cu artilerie de butoi, tancuri, mortare, infanteria ocupanților încearcă să asalteze teritoriul uzinei, lunetiștii inamici lucrează și ei.

Astăzi, pe 8 mai, la un briefing de pe teritoriul uzinei Azovstal, Ilya Samoylenko, ofițer de informații al regimentului Azov, a spus că luptătorii nu au primit niciun ajutor și au rămas singuri cu inamicul. El a adăugat, de asemenea, că luptătorii nu intenționează să se predea și vor lupta până la ultimul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *