mulți kieveni locuiau în stații de metrou la începutul unui război la scară largă/REUTERS

La Kiev, datorită reluării activității depline a metroului, există anumite restricții privind șederea oamenilor acolo, care, în special, au locuit anterior acolo permanent din cauza luptelor.

Despre acest lucru în comentarii LB.ua Natalia Makogon, șef adjunct al KP “Kiev Metro”, a declarat.

Ea a clarificat că noaptea, când trenurile nu circulă, oamenii pot fi cazați în centrul platformei. Este periculos să fii acolo tot timpul în timpul zilei din cauza sursei de alimentare de înaltă tensiune. Prin urmare, la fiecare stație au fost alocate locuri pentru ca oamenii să rămână.

“Dar metroul este de transport, nu de locuințe. La stații nu există nici o posibilitate, de exemplu, să se spele complet, să mănânce fierbinte și altele asemenea. Nu suntem angajați în relocare. Pentru a face acest lucru, există servicii sociale ale orașului care oferă oamenilor informații despre posibilitatea de a se înregistra ca VPO, de a primi plăți și informații despre locuințele temporare. Cât timp oamenii vor putea rămâne la stații nu depinde de metrou, ci de ordinele administrației militare a orașului”, a spus ea.

În KSCA, jurnaliștii au fost informați că centrele de servicii teritoriale pentru cetățeni nu oferă servicii de cazare temporară. Oamenii care locuiesc acum în metrou și au nevoie de locuințe noi din cauza războiului sunt sfătuiți să contacteze administrațiile raionale. În acest caz, pot oferi cazare în facilități de infrastructură socială, școli sau grădinițe. Prinpotrivit reprezentantului KSCA, nici un oraș din Ucraina are suficient stoc de locuințe pentru a acoperi nevoia. reamintim că mișcarea deplină a liniei de metrou” roșu ” a fost reluată recent în capitală, acum metroul funcționează normal, cu excepția mai multor stații închise.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.