lista canalelor de telegramă “ucrainene”, supravegheate de Federația Rusă/foto ua.depositphotos.com

Din ziua invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, războiul continuă nu numai pe front, ci și în direcțiile informaționale și digitale. Inamicul încearcă să semene trădare și să submineze societatea ucraineană.

O serie de canale presupuse independente din mesagerul Telegram lucrează pentru acest lucru, a cărui activitate este coordonată de Kremlin prin serviciile sale speciale, potrivit Centrului pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor.

Deci, vorbim despre “Legetimny”, “Gossip Girl”, “Cartel”, “rezident”, “observator”, MediaPost, “femeie cu coasă” și alte canale telegram, lista cărora este completată din când în când. Declarația menționează, de asemenea, că o serie de aceste canale comandă publicitate în site-urile publice ucrainene pentru promovare.

Atragem atenția proprietarilor și editorilor tuturor publicațiilor ucrainene că sprijinul acestor resurse ajută inamicul și va fi urmărit penal în conformitate cu legea, avertizează SBU.

 sursă: t.me/spravdi Sursa: t.me/spravdi  sursă: t.me/spravdi Sursa: t.me/spravdi

Astăzi, pentru majoritatea ucrainenilor, mesagerii cu comunitățile lor oficiale au devenit una dintre principalele surse de informații: Telegram, Viber și altele. Ministerul Finanțelor a declarat că acest lucru afectează rețeaua mobilă și a explicat cum să o descarce.

De asemenea, serviciul de comunicații de Stat a împărtășit informații utile despre serviciile VPN. În timpul războiului, ar trebui să vă protejați în spațiul informațional, în special pentru locuitorii teritoriilor ocupate temporar.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.