100 de mii de locuitori rămân în continuare direct în Mariupol/foto de REUTERS 100 de mii rămân direct în Mariupol mii de locuitori/foto de REUTERS

În toamnă, se așteaptă următorul val de evacuare în masă a populației din Mariupol.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de primarul din Mariupol Vadim Boychenko în timpul briefingului.

Potrivit lui Boychenko, sursa de apă potabilă din Mariupol – din râul Seversky Donets – a fost ucisă de invadatori chiar la începutul unui război pe scară largă. Este aproape imposibil să restabiliți alimentarea cu apă, costă încă mulți bani. Ei iau apă dintr-un rezervor de rezervă. Dar această apă este tehnică, iar acest volum de apă va dura doar 9 luni. 

El a menționat, de asemenea, că autoritățile de ocupație nu pregătesc Mariupol pentru sezonul de încălzire. Locuitorii orașului vor fi fără căldură în timpul iernii. Prin urmare, în toamnă va exista un al doilea val de oameni care părăsesc Mariupol.

Citește și:  consilierul primarului din Mariupol a avertizat că bărbații sunt amenințați după un pseudo-referendum Consilierul primarului din Mariupol a avertizat că bărbații sunt amenințați după un pseudo-referendum un îndrăzneț a ieșit pe străzile din Mariupol capturate de ruși cu steagul Ucrainei (foto) Un îndrăzneț a ieșit pe străzile din Mariupol capturat de ruși cu steagul Ucrainei (foto) O coloană mare de echipamente inamice se îndreaptă spre regiunea Zaporozhye-Andryushchenko În direcția regiunii Zaporozhye există o coloană mare de echipamente inamice-Andryushchenko

“Patru dintre centrele noastre” Ya-Mariupol ” lucrează activ în toate direcțiile pentru a ajuta locuitorii orașului care au reușit să plece. În toamnă ne așteptăm la o cerere crescută de ajutor din partea Centrului, deoarece sezonul de încălzire este înainte, astfel încât oamenii vor părăsi orașul în masă”, a spus Boychenko.

Potrivit acestuia, aproximativ 40 de mii de rezidenți Mariupol sunt în străinătate, în același timp, aproximativ 200 de mii de locuitori ai orașului se află acum pe teritoriul Ucrainei. Există încă 100 de mii de locuitori direct în Mariupol.

El a mai spus că ocupanții din Mariupol eliberează prizonierii din închisori pentru ca aceștia să fie supraveghetori ai locuitorilor și să controleze procesul de atragere a bărbaților ucraineni în forțele de ocupație.anterior, UNIAN a raportat deja că ocupanții recrutează rezidenți din Mariupol, oferind poziții de inspectori de incendiu. Rashisti recrutează persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, fără experiență de muncă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.