Mai mult decât o persoană a fost evacuată din Volnovakha și satele vecine în timpul zilei, Ministerul Afacerilor Interne a împărtășit/foto facebook.com/DSNSDon

în timpul zilei, 143 de persoane au fost evacuate din Volnovakha, Regiunea Donețk și satele învecinate.

acest lucru este raportat de Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei pe rețeaua socială Facebook.

Potrivit raportului, începând cu 2 martie, salvatorii din regiunea Donetsk au fost implicați în organizarea și desfășurarea evacuării civililor din Volnovakha și satele din apropiere.

“În această perioadă, 3.972 de persoane au fost deja salvate. Din păcate, bombardamentele nu se opresc, ocupanții perturbă acordurile privind “coridoarele verzi”, iar locuitorii nu pot părăsi așezările distruse pe cont propriu”, se spune în raport.

“Prin urmare, pe 9 martie, prin eforturile comune ale angajaților Serviciului de urgență de Stat din Ucraina, voluntari, militari, Poliția Națională a Ucrainei și Administrația Regională de Stat Donetsk, 143 de locuitori din Volnovakha și Staromlinovka au fost evacuați în orașul Pokrovsk”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că toți cei salvați au fost hrăniți, încălziți și asigurați cu tot ce este necesar. Psihologii Departamentului principal al Ministerului Afacerilor Interne au oferit asistență psihologică, deoarece acești oameni au trecut prin iad. Majoritatea persoanelor evacuate au plecat spre Dnipro într-un zbor de evacuare din Ukrzaliznytsia.

Amintiți-vă că trupele ruse au pătruns pe teritoriul ucrainean dimineața devreme, pe 24 februarie. în primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Volnovakha și Mariupol.

consilier al primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, a declarat că mai mult de o mie de oameni au murit deja în oraș. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *