nu există probleme cu excepția produselor/foto REUTERS

Persoanele strămutate intern continuă să sosească în Transcarpatia, care fug de război și de bombardamentele inamice. Există deja aproximativ 500 de mii de astfel de oameni în regiune. Din păcate, nu există deja suficiente locuri critice. Cu toate acestea, localnicii încearcă să ofere oamenilor tot ce au nevoie și să-i ajute să se adapteze mai repede. 

Acest lucru este raportat de TSN.

O femeie care, cu doi copii mici, nu a părăsit adăpostul pentru bombe din Irpen timp de mai multe zile, a găsit un refugiu sigur în Transcarpatia. Ea și copiii ei au fost evacuați sub bombardamente. Acum, pentru prima dată după mult timp, recunoaște femeia, au putut să se relaxeze. Ea spune că în Transcarpatia a putut să respire calm și liber. 

O școală veche dintr-un oraș din apropierea centrului regional a devenit un refugiu pentru familie. În loc de pat, au o saltea subțire, iar baia a devenit o toaletă școlară.

Nu există probleme decât cu produsele. Ajutorul umanitar vine din țările vecine. Mesele sunt servite de trei ori pe zi, produsele sunt oferite. Migranții se aliniază pentru hrană.

O femeie cu o nora și un nepot mic a venit, de asemenea, de la Harkov la Transcarpatia. Au spus că drumul era periculos și obositor. Femeile nici măcar nu au avut timp să ia lucrurile cu ele, au trebuit să petreacă o săptămână pe drum. Acum femeile le mulțumesc tuturor celor care i-au ajutat să se îndepărteze cât mai mult de bombardamentele inamice.

Un centru umanitar bazat pe școala de Arte a fost, de asemenea, desfășurat într-una din așezări. În timp ce munca este în plină desfășurare la primul și al doilea etaj, muzica se joacă pe a treia din toate birourile. De îndată ce copiii au început să sosească în oraș din toată Ucraina, profesorii au ieșit din vacanță pentru a-i ajuta să nu se descurajeze.

Migranții spun că nu vor să meargă mai departe. Oamenii vor să trăiască în propria lor Ucraina, unii nici măcar nu-și sortează valizele. Ucrainenii cred că vor putea să se întoarcă acasă în curând. Între timp, suntem recunoscători oamenilor pentru adăpost și nu ne plângem de condițiile în care trăiesc.Anterior, UNIAN a raportat deja că PO numărate numărul de ucraineni evacuați de coridoare umanitare astăzi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.