rușii s-au gândit să găsească “grupuri de miliție pestrițe” în Ucraina/t.me/wargonzo

Incapacitatea armatei ruse de a captura Kievul era inevitabilă, deoarece în anii precedenți rușii nu se confruntaseră niciodată direct cu un inamic puternic.

Acest lucru a fost spus Reuters de un fost mercenar al PMC-urilor Wagner, Marat Gabidullin.

Bărbatul a luptat în Siria, dar a părăsit PMC în 2019. Cu câteva luni înainte de invazia Ucrainei, Marat a fost din nou chemat să lupte, dar a refuzat.

Mercenarul rus a explicat refuzul parțial pentru că știa că forțele ruse nu se confruntă cu sarcina lor.

“Au fost surprinși cu garda jos de faptul că armata ucraineană a rezistat atât de înverșunat și că se confruntau cu o armată reală”, a spus Gabidullin.

Potrivit acestuia, rușii erau gata să vadă “miliții pestrițe” și să nu lupte cu trupe regulate bine pregătite.

“Le-am spus:” băieți, aceasta este o greșeală… lupta cu Ucraina este o chestiune complet diferită”, a adăugat Gabidullin, comparând războiul din Ucraina și Siria.

În opinia sa, forțele armate ruse nu au învățat să lupte pentru real în timpul luptelor din Siria.

Gabidullin a adăugat că, deși știa despre viitoarea invazie a Rusiei în Ucraina, nu se aștepta să fie la o asemenea scară.

în prezent, fostul Wagnerian își publică cartea despre experiența sa în PMC-urile Wagner din Franța.

El a luat parte la unele dintre cele mai sângeroase ciocniri siriene din provincia Deir ez-Zor, în Ghouta și în apropierea orașului antic Palmyra. Gabidullin a fost grav rănit în 2016, când o grenadă a explodat în spatele lui în timpul unei bătălii în munții de lângă Latakia.

Rusul a petrecut o săptămână în comă și trei luni în spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta un rinichi și mai multe intestine. Reuters a confirmat în mod independent că a fost în grupul lui Wagner și a participat la luptele din Siria.activiștii pentru Drepturile Omului și Guvernul Ucrainei îi acuză pe militanții Wagner de comiterea crimelor de război în Siria și estul Ucrainei din 2014.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *