Federația Rusă împinge Marea Britanie la dialog cu “DNR”, manipularea executarea prizonierilor de război/UNIAN collage

Președintele Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că, pentru a salva prizonierii de război britanici care se confruntă cu pedeapsa cu moartea, Marea Britanie ar trebui să poarte un dialog cu “DNR”.

Acest lucru este raportat de mass-media rusă.

“Am informat în repetate rânduri Ambasada Britanică la Moscova că autoritățile “DPR” sau “LPR” ar trebui contactate cu privire la toate problemele britanicilor capturați. Din câte înțelegem, Londra nu a arătat nicio inițiativă în acest sens, chiar în ciuda cererilor rudelor mercenarilor către autoritățile britanice”, a adăugat Zakharova.

Citește și:  unul dintre britanicii condamnați la moarte de militanții RPD are cetățenia ucraineană-Bellingcat Unul dintre britanicii condamnați la moarte de militanții “DNR” are cetățenia ucraineană-Bellingcat  proces fără valoare: Ministerul de Externe a reacționat la verdictul ocupanților pentru străini “Proces fără valoare”: Ministerul de Externe a reacționat la verdictul ocupanților pentru străini există o garanție că nu vor fi împușcați: generalul-maior al rezervației SBU a povestit despre prizonierii din Azov “Există o garanție că nu vor fi împușcați”: generalul-maior al rezervației SBU a spus despre”Azov” capturat

Zakharova, de asemenea, a declarat că acești cetățeni”, în conformitate cu dreptul internațional umanitar” ar fi “nu au dreptul la statutul de prizonier de război.” 

După cum a scris UNIAN, pe 9 iunie, presa de stat rusă a raportat că doi cetățeni britanici, Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, și Sean Pinner, în vârstă de 48 de ani, au apărut în instanță pe teritoriul controlat de Rusia din Donetsk, unde au fost găsiți vinovați de activități mercenare și comiterea de acțiuni menite să acapareze puterea și să răstoarne așa-numitul sistem constituțional al pseudo-republicii nerecunoscute “DNR”. Aceștia au fost condamnați la moarte împreună cu cetățeanul marocan Saaudoun Brahim.

Secretarul britanic de Externe Liz Truss a condamnat decizia militanților “RPD” de a ucide trei voluntari străini care au apărat Ucraina de ocupanții ruși. Ea a subliniat că străinii sunt prizonieri de război.

Statele Unite au declarat, de asemenea, că sunt îngrijorate de condamnarea la moarte a trei cetățeni străini în așa-numitul “RPD” și au cerut Rusiei să respecte legea umanitară.

Anterior, soția nașului lui Putin, unul dintre liderii “OPZH”, acuzat de trădare, Viktor Medvedchuk – Oksana Marchenko a făcut o propunere de a-și schimba soțul pentru cetățenii britanici capturați de ocupanții ruși. Marea Britanie a declarat că nu va ajuta Moscova cu perspectiva unui astfel de schimb.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.